Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

RADSTADT: a hegyekkel és sípályákkal körülvett város

2021.10.29. 2021.12.16. sielok.hu | frissítve: 2021.12.16.

Radstadt "óvárosa" egyedülálló fekvését a települést körbeölelő hegyeknek köszönheti. Salzburgtól mindössze 70 km-re található dél felé, a felső Ennstal völgyében, a Dachstein masszívuma és a Radstädter-Tauern hegység között.
A hóbiztos síterepet elsősorban széles pályái és hangulatos hüttéi miatt szeretik a síelők.
A hóbiztos síterepet elsősorban széles pályái és hangulatos hüttéi miatt szeretik a síelők.
A Salzburgerland régió szívében található az elbűvölő hangulatú, 5000 lakosú kisváros, amely középkori hangulata és különleges természeti környezete miatt tökéletes úti cél a pihenni és sportolni vágyó családok számára.

Radstadt tökéletes kiindulópont Ausztria leghíresebb és legszebb síterületeinek felfedezéséhez. Kevesebb, mint 30 perc alatt eljuthatunk Obertauernbe, Zauchenseebe, Schladmingba vagy a Snow Space Salzburg síközpontba, akár saját autóval vagy a síterület síbuszával.
Radstadt Panoráma - fotó: Lorenz Masser
Radstadt Panoráma - fotó: Lorenz Masser
A családbarát, széltől védett Radstadt-Altenmarkt síterepet mindkét városból egy kabinos felvonóval lehet megközelíteni: az egyik 8-, a másik 10-személyes kabinokkal közlekedik. A hóbiztos síterepet elsősorban széles pályái és hangulatos hüttéi miatt szeretik a síelők. A bátrabbak kipróbálhatják a Königslehen nevű fun-pályát, vagy Kemandhöhe Beginner Parkot. A Radstadt-Altenmarkt "síhinta" tényleg mindenki számára tartogat valamit

Az alpesi síelés azonban nem az egyetlen szórakozási lehetőség a Radstadt-Altenmarkt területén. Nagyon népszerű a 6 kilométer hosszú, kivilágított szánkópálya is. Ez egy kényelmes 8-fős kabinos lifttel elérhető és a Skiamadé bérlettel egész nap használható.
Esti szánkózás: innen indul a 6 km hosszú szánkópálya | Fotó: Markus Rohrbacher
Esti szánkózás: innen indul a 6 km hosszú szánkópálya | Fotó: Markus Rohrbacher
Ráadásul a Radstadt-Alternmarkt síhinta része a Skiamadé régiónak, amely Ausztria legnagyobb síbérlet-szövetsége. A Skiamadé területén összesen 760 km sípálya és 270 topmodern sílift található – és mindez egyetlen síbérlettel felfedezhető.

De Radstadt sokkal többet kínál

Radstadt igazi Eldorádó az északi sportok rajongói számára is: 150 km jól előkészített sífutópálya van itt, korcsolya és klasszikus stílusú sífutók számára, az 50 kilométeres Tauern-ösvény pedig rengeteg változatosságot kínál a sífutóknak fantasztikus környezetben. A gyönyörű magaslati ösvények - a Rossbrandon és a Gnadenalm-on biztosan megdobogtatják a sífutó szívét, egészen tavaszig.
Sífutópálya Radstadt mellett | Fotó: Markus Rohrbacher
Sífutópálya Radstadt mellett | Fotó: Markus Rohrbacher
Radstadtban számos téli túraútvonal is csábít a friss levegőn való mozgásra - legyen szó nyugodt téli sétákról vagy romantikus lovaskocsis túrákról - mindenki maga döntheti el, hogyan szeretné bejárni ezt a csodálatos vidéket.
Téli séta Radstadtban | Fotó: Markus Rohrbacher
Téli séta Radstadtban | Fotó: Markus Rohrbacher
Van egy jégpálya is, jól karbantartott természetes jéggel és egy vadonatúj curlingpálya.

A szomszédos Altenmarkt városában található Therme Amadét szintén érdemes meglátogatni. Az élményfürdő 11 különböző medencét, négy izgalmas csúszdát és tágas wellnessrészleget kínál: itt igazi kikapcsolódást élvezhetünk egy izgalmas radstadti nap után.
Még több infó Radstadt hivatalos weboldalán 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.