Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Közeli olasz síterepek: Ravascletto-Zoncolan

2010.11.23.

Sokunknak a téli vakáció idején elsősorban Ausztria jut eszébe, pedig az olasz Alpok által kínált lehetőségek igazán megérnek egy próbát. Budapesttől 660 km távolságra található a Friuli Alpok legmodernebb síterepe: Ravascletto-Zoncolan.
Aki régebben járt már ezen a terepen, nem biztos hogy ráismer, hiszen az utóbbi öt évben, kimagasló fejlesztések nyomán, sok modern lifttel gyarapodott a síközpont. A kezdőket, gyerekeket mozgójárdás liftek (a hegycsúcson lévő ezek közül fedett) várják, továbbá gyors ülőszékes és kabinos lift viszi egészen 2000 méter magasságig a vendégeket. A változatos, széles pályák december közepétől, április elejéig hóbiztosak, amihez a hóágyúk is segítséget nyújtanak. A bátrabb sízőket és snowboardosokat, kezdő és haladó elemeket is tartalmazó snowpark, továbbá freeride pályák várják.

A pályák fekvése adja a hely különlegességét. A magasan lévő keleti irányú völgyben, jó idő esetén a napsütést egész nap élvezhetjük, a hó minősége pedig legtöbbször kiváló, por állagú. A hegyen található éttermek, bárok közül a kabinos lift felső állomásánál egy modern, önkiszolgáló rendszerű éttermet javasolunk, ahol fedett gyermekjátszó is található. Aki a hagyományos helyeket kedveli, annak a Rifugio Tamai ajánlható, ahol hétvégente szabadtéri malacsütést is rendeznek. Kedvező szállás és síbérlet árak mellett, igazi családbarát hely, hiszen 8 éves korig a síbérlet ingyenes.
Ravascletto-Zoncolan síterületen magyar sí és snowboardiskola is működik, a Sítanoda Sí és Snowboardiskola, ahol a különböző tudásszintű csoportok mellett, síelés utáni programok és síkölcsönző is várja a magyar vendégeket.
Sítanoda sí- és snowboardiskola
Sítanoda sí- és snowboardiskola
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.