Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájcban már minden készen áll a téli szezonra!

2014.10.30. sielok.hu

Erre a télre a Svájci Idegenforgalmi Hivatal történelmi visszatekintést és legfrissebb újdonságait kínálja. A 2014/2015-ös téli szezonban a vendégek történelmi szálláshelyeken éjszakázhatnak, a terepen pedig a sífelvonók legmodernebb változatait használhatják és élvezhetik a legendás hírű sípályákat.
Síelők Corvatsch-ban | Forrás: Schweiz Tourismus
Síelők Corvatsch-ban | Forrás: Schweiz Tourismus
A téli turizmus születésének az 1864-es évet tekintik, amikor is egy őszi napon a graubündeni St. Moritzban Johannes Badrutt szállodatulajdonos fogadást kötött hat angol vendégével, hogy a szállodája teraszán akár télen is napozhatnának. Amennyiben veszít, kifizeti a társaság úti költségét Londontól St. Moritzig. Az angolok a következő tavasszal barnára sülve tértek haza. A téli turizmus ezzel kapta meg a kezdő lökést. A másfél évszázados évforduló alkalmából választotta a Svájci Idegenforgalmi Hivatal a 2014/2015-ös téli szezon fő témájának a mindenkori kezdeményező szellemet.
Hütte Arosa-n | Forrás: Schweiz Tourismus
Hütte Arosa-n | Forrás: Schweiz Tourismus
A Svájcba üdülni látogatók híres sílesikló és sífutó pályák havát próbálhatják ki, illetve átélhetik az éjszakai szánkózás élményét. Feltárulnak az ország hegyvidékei, melyek másfélszáz éve vonzzák a látogatókat, megtaláljuk benne a világ első napelemes sífelvonóját Tennában, vagy a Porsche cég által tervezett beülős liftet Laaxban. Az utóbbi másodpercenkénti hat méteres sebességével nemcsak gyorsabb, mint a többi sífelvonó, hanem hatos ülései a haladási irányhoz képest 45 fokban elfordítva haladnak, ezáltal jobb kilátást nyújtanak a tájra.
Az első napelemes sílift: Tenna, Safien | Forrás: Schweiz Tourismus
Az első napelemes sílift: Tenna, Safien | Forrás: Schweiz Tourismus

Történelmi szálláshelyek

Aki a megfelelő szállást és ellátást keresi a téli élményeihez, nagy választékban találja meg a "Swiss Historic Hotels" listáján. Ilyen például a Hôtel du Pillon les Diablerets-ben, a Genfi-tó körzetében. A település felső részén található nagy hagyományú szállodát brit gleccserturisták építették 1860-ban. A napozóteraszon a látogatók a diablerets-i gleccserek és a hegyek látványában gyönyörködhetnek. A hideg téli estéken a cserépkályha meghitt melegében forralt borral is szolgálnak.
Hotel Kulm, St. Moritz akkor... | Forrás: Schweiz Tourismus
Hotel Kulm, St. Moritz akkor... | Forrás: Schweiz Tourismus
Azok a vendégek, akik más szállodai szolgáltatásokat is igénybe vennének, további termálhotelek közül választhatnak, mint a "Typischen Schweizer Hotels", a "Design & Lifestyle Hotels" vagy a "Swiss Deluxe Hotels" és a "Wellness Hotels", ahol megtalálhatják tökéletes és teljes pihenés élményét. A www.MySwitzerland.com/besthotels keresőprogram segítségével lehetőség nyílik a kényelmes keresésre, és az igényeknek leginkább megfelelő szálloda választására bármelyik svájci régióban.
Lodge Alpes et caetera, Wallis | Forrás: Schweiz Tourismus
Lodge Alpes et caetera, Wallis | Forrás: Schweiz Tourismus

Svájc internetes téli ajánlatai

Kényelmes megközelítés, hirtelen támadt ötletek megvalósítása, szánkózás, játékos téli programok gyerekeknek, téli nosztalgia és további inspirációk a svájci télhez – mindez megtalálható a www.MySwitzerland.com/winter internetes címen. Az interaktív személyiségteszt kitöltésével az érdeklődők kialakíthatják, hogy melyik téli helyszín illik legjobban karakterükhöz. A legvonzóbb svájci üdülőhelyek legkedvezőbb árú téli ajánlatai a www.MySwitzerland.com/preiswerteschweiz címen érhetők el.
Gstaad Palace | Forrás: Schweiz Tourismus
Gstaad Palace | Forrás: Schweiz Tourismus
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.