Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tále: családi síelés az Alacsony-Tátrában

2024.01.02. Tále (x)

Tále Szlovákiában, az Alacsony-Tátra déli oldalában található, egy kisebb síterep, amely kifejezetten családok részére ajánlott. Közelsége a magyar határtól, szállásai, vendéglői és téli sportolási lehetőségei miatt a hazai családok egyik kedvelt síterepe.
A pályák madártávlatból
A pályák madártávlatból
A síterepen hat felvonó működik, amelyekből az esti síelésen is beindítanak hármat. Összesen három kilométernyi pályáját teljesen be tudják hóágyúzni. A leghosszabb pálya 870 méteres és 210 méter szintkülönbségű. A legrövidebb 200 méter és 38 métert csökken szintben. Az északi tájolású pályák sokáig tökéletes állapotban tartják a havat. Péntek és szombat este kivilágítják a pályát, és kezdődhet az esti sízés.

A teljesen kezdőket síiskola várja, ahol megtehetik az első lépéseket - sítalpon. Akik már túl vannak életük első csúszásain, azok felszerelést bérelhetnek a kölcsönzőben, ahol síszerviz szolgáltatást is igénybe vehetnek.
Széles, jól karbantartott pályák
Széles, jól karbantartott pályák
Érdemes a mellékszezont kihasználni! Január 8-tól a szezon végéig 30 euróért vehetnek napijegyet a felnőttek. Ezen felül, két síelő szülő esetén a gyerekek 10% kedvezményt kapnak a bérlet árából. A legkisebbek, a hat éven aluliak, amennyiben egy felnőttel együtt síelnek, napi két euróért kaphatnak bérletet. (A kasszánál kérni fogják a gyermekbiztosítás igazolását) Fontos tudni, hogy a különböző kedvezményeket nem lehet összevonni, de a kasszánál a legkedvezőbb összeget fogják elkérni.

Egy nagyobb havazás után előkészítik a sífutópályákat is. Négy különböző színnel jelölt pálya közül választhatnak sífutók. Nyáron ugyanezen a részen profi golfozók versenyeznek egymással. Péntek és szombat este villanyfényben lehet gyakorolni a sífutást, a rövidebb pályát kivilágítják.
Télen sífutók, nyáron golfozók népesítik be a pályát
Télen sífutók, nyáron golfozók népesítik be a pályát
Az itteni síelés igazi hangulatához hozzátartozik a helyi zenei háttér, valamint a tájjellegű vendéglők, amelyekből hármat is találunk a síterepen. Igazán rusztikus környezetben, síelés közben vagy azután, szívet és lelket melengető ételekkel és italokkal várják a megéhezett vendégeket.
Vendéglők, síkölcsönző, kiszolgáló létesítmények a pálya aljában
Vendéglők, síkölcsönző, kiszolgáló létesítmények a pálya aljában
A sítereptől csak 3 kilométerre található a wellness részleggel büszkélkedő Stupka szálloda. A szauna, a masszázs, a jakuzzi vagy a sós vizű medence tökéletes gyógyír lehet a síelésben elfáradt izmoknak. A Stupka szálloda vendégeinek kedvezményes áron jár a síbérlet. A vendégek a szálloda síbuszával ingyen és közvetlenül a pályákhoz juthatnak el.
A Hotel Stupka wellness részlege
A Hotel Stupka wellness részlege
A síterep előnyei közé tartozik, hogy a legjobb szlovák síterep, Chopok-Jasná csak hat kilométerre található innen, és a magyar vendégek a határtól két óra autózás után könnyen ide érhetnek. A közeli Alacsony-Tátra havas hegyei nagyszerű látványt nyújtanak egész télen.
További információk: tale.sk

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.