Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Távol a tömegtől: a sokszínű Hohentauern

2017.10.12. Basa Edit

Képzelj el egy mesébe illően nyugodt, kristálytiszta levegőjű, tömegturizmustól távoli világot! Családias kis síterep, többezres hegycsúcsok, hangulatos hütték, téli-nyári aktív programok, és persze a sífutás! Ha szívesen átélnéd ezeket az élményeket, látogass el Hohentauernbe, nem fogsz unatkozni!
Októberi bejárótúránk alkalmával a Hotel Sonnhof Hohentauern*** vendégeként egy hosszú hétvégére Hohentauern és környékét barangoltuk be.
Nem kell messzire utaznunk, hogy felfedezhessük a kicsi, ám meglepően változatos régió szépségeit. Az aktív falu a Murtal régióban fekszik, Trieben város mellett, kb. 5 órás autózással elérhető, szinte végig autópályán haladhatunk.

Ski Hohentauern - Tipp élménysíelőknek

A „kicsi, de egyedi” mottóra hallgató Hohentauern - Moscher síközpont széles pályákon kínál különleges síélményt távol a tömegturizmustól. Itt a nyugalom és a természet közelsége még inkább előtérbe kerül, 11 km-nyi széles kék, piros és egy rövidebb fekete pályán csodálhatjuk meg a vidék gyönyörű panorámáját. Igaz, ülőfelvonó nincs a síterepen, pályáikat azonban folyamatosan kezelik, és próbálnak javítani a hóágyúzás minőségén (2 db pályakezelő gépük segítségével), ennek eredményeként a „sípálya teszt győztes” („Pistengütesiegel”) címet is elnyerték.
Sífutás a hídon - Fotó: Herbert Raffalt
Sífutás a hídon - Fotó: Herbert Raffalt

Sífutásban a TOPon

Napos fennsíkjának köszönhetően Hohentauern elsősorban nem is a síelők mekkája, annál inkább a sífutóké! Nemcsak a környékről, de Németországból, Hollandiából, Magyarországról, Szlovákiából és Csehországból is sokan érkeznek ide azért, hogy kipróbálhassák Hohentauern hóágyúzott sífutópályáit, ami igazi ritkaság. Az összesen 13 km-es pálya 2,5 km-es szakasza hóágyúzott, így az egész téli szezonban hóbiztos. Klasszikus, azaz diagonál és skating pályákon egyaránt edzhetünk, hiszen a két pályatípus egymás mellett kerül kialakításra. A pályák karbantartásáról a pályakezelő gép napi kétszer gondoskodik (reggel, nyitás előtt, majd este a nap befejeztével), a sífutópálya a „sífutópálya teszt győztes” címet ("Loipengütesiegel") is elnyerte. A sífutó napijegy 5 €-ba kerül, de lehetőségünk van kedvezményes hetijegy vásárlására 20 € áron. Ha kedvet kapunk a sífutáshoz, több helyen is tudunk felszerelést bérelni – pl. a Moscher SkiShopban, mindemellett szakképzett sífutó oktatóktól is tanulhatunk mindkét sífutás nemben (klasszikus és szabad stílus).

Szánkópályák

2 szánkópályán is végigsuhanhatunk a környéken: a hosszabb, kb. 5 km-es szánkópálya az Edelrautehüttétől a fizetős úton („Mautstrasse”) át vezet majdnem egészen a fizetőkapuig, aminek az első 500 métere kivilágított (a Scheibelalm parkolóig).
A másik szánkópálya kb. 750 m hosszú, a faluból indul Pfahlbaudorf irányába.
Mindkét szánkópálya használata ingyenes, szánkót az Edelrautehüttében vagy a Draxlerhausban tudunk bérelni 5 €-ért.
Szánkózás - Fotó: Herbert Raffalt
Szánkózás - Fotó: Herbert Raffalt

Túrázás, sziklamászás a "Kétezresek birodalmában"

Az aktív természetkedvelőknek érdekes túra lehet az 1.982 m-es Hauseck csúcs gyönyörű panorámája és izgalmas hegygerince, leérve a Großer Scheibelsee hegyi tó kristálytiszta vize fogad. A hütte környékén további 2.000-es csúcsok (Grosser Bösenstein 2.448 m, Kleiner Bösenstein 2.395 m vagy a Grosser Hengst 2.156 m) szintén meghódíthatók.
Ha még több adrenalinra vágysz, próbáld ki a Keltenberg élményparkban a sziklamászást, ahol kezdők részére hegymászás oktatás is foglalható, valamint haladó hegymászók előzetes bejelentkezéssel önállóan is mászhatnak.
Gyermekekkel is izgalmas program a parkban lévő magnezitbánya bejárása, és a mellette lévő óriáscsúszda kipróbálása.
Hauseck (1.982 m)
Hauseck (1.982 m)

Környékbeli kalandok

Ha már itt járunk, érdemes meglátogatnunk a Gesäuse Nemzeti Parkot, melynek alpesi szépségeit az Enns folyó vájta ki az évmilliók során. Kulturális programkedvelők figyelmébe ajánljuk Strechau várát és az Admonti bencés apátságot, melyek Hohentauerntől kb. félórás autóúttal elérhetők.
Ha pedig egy kis lazítás hiányzik, az AQUALUX Therme Fohnsdorf kedvezményesen látogatható a Murtalcard vendégkártyával.
Großer Scheibelsee
Großer Scheibelsee

Alpesi vendégszeretet - Hotel Sonnhof Hohentauern***

A Hotel Sonnhof Hohentauern*** jelenleg nem foglalható oldalunkon, a szálláshely határozatlan időre bezárt.

A 3 csillagos kedves kis szállodában igazi vendégszerető házigazdák várnak 1.300 m-es tengerszint feletti magasságban barátságos, szép szobákkal és friss, ízletes ételekkel.
Kiemelkedő a személyzet kedvessége, akik mindig segítőkészen lesik kívánságainkat, és szívesen adnak útbaigazítást a környékbeli programokról.
A szálláshely nagy előnye, hogy közvetlenül a hotel előtt csatlakozhatunk be a 13 km-es sífutópálya rendszerbe!
Egy aktív nap után a szálloda medencéje és szaunája gondoskodik a lazulásról is.

Ha igazán nyugodt kikapcsolódásra vágysz, távol a tömegtől, mégis aktívan szeretnél feltöltődni, látogass el Te is Hohentauern sokszínű régiójába!
Rauris Hotel Sonnhof Hohentauern*** - kapcsolat:
E-mail: info@sonnhof-hohentauern.at
Web: sonnhof-hohentauern.at - szállásfoglalás magyar nyelven!
Rauris TIPP! Edelrautehütte
Térj be és töltődj az 1.725 m-en fekvő hüttében! Házi sütik, helyi schnapsok, szánkókölcsönzés!
Web: www.edelrautehuette.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel die Traube csillagcsillagcsillag
Hotel die Traube Admont szívében 35 egyedileg berendezett fürdőszobás szobával, és saját étteremmel és bárral.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Hohentauern
Újonnan épült 70- 140 nm-es luxus hütték, némelyik saját spa részleggel (szaunával és pezsgőfürdővel) Hohentauern síterepétől 2 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.