Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli élmények a Rauris-völgyben, nem csak síelőknek!

2017.01.14. sielok.hu

Az Alpok egyik ékszerdobozának tartott kicsi alpesi települést évről-évre több magyar keresi fel és egyre több a visszatérő vendég. Tippjeink azoknak, akik a sípályákon kívül is szeretnék felfedezni a környéket!
Rauris, a mindössze 3000 lakossal rendelkező falu a Nationalpark Hohen Tauern szívében található Raurisi-völgy központja. Budapestről kb. 6 órás autózással érhető el, azonban a természet szépsége, az itt élő emberek vendégszeretete és a tömegturizmustól mentes pihenés garantáltan feledteti a hosszú utazást.

Az idei szezon slágeréről, az új "Waldalmbahn" névre keresztelt kabinos felvonóról már korábban írtunk, amivel gyakorlatilag az egész pályarendszer kabinos és ülőlifttel elérhetővé vált! Mégis a környék felfedezését nem csak a sísportok kedvelőinek ajánljuk, hanem mindenkinek, aki szeretne megismerkedni az érintetlen természet közelségével.
Rauris síterepe madártávlatból - Fotó: Florian Bachmeier
Rauris síterepe madártávlatból - Fotó: Florian Bachmeier
Szánkózás

A völgyben két kiépített szánkópálya is található: a raurisi síterep Kreuzbodenbahn ülőliftje alatti 2,5 km hosszú pálya (piros vonallal jelölve a térképen) igazán élvezetes, kanyargós, mintegy 300 méteres szintkülönbségű, amely a síterep nyitvatartásán kívül hétfő és kedd esténként villanyfényben úszva használható.
A másik szánkózási lehetőség a völgy végében, Kolm Saigurnnál lehetséges, ahol az 5 km hosszú szerpentinen motoros szánnal szállítják fel az utasokat, majd ugyanezen az útvonalon lehet visszacsúszni. Ez az út a raurisi pályához képest kevésbé meredek és szélesebb is, egyes szakaszain azonban kicsit húzni kell a szánkót az enyhe lejtés miatt.
Szánkózás Raurisban - Fotó: Tourismusverband Raurisertal
Szánkózás Raurisban - Fotó: Tourismusverband Raurisertal
Túrázás és sífutás

Rauris völgyében mintegy 30 kilométernyi jelzett téli útvonalon élvezhetjük távol a sípályák és felvonók zajától a természet közelségét. Heti két alkalommal egy helyi "Ranger", azaz egy vadőr vezetett túráin fedezhetőek fel a természeti kincsek, akit a helyi idegenforgalmi hivatal biztosít. Sífutópályákból szintén egy 30 km-es rendszer lett kialakítva, megfelelő hómennyiség esetén Rauristól egészen a völgy végéig (Kolm Saigurn) kezelt pályákon lehet eljutni. Sífutók és túrázók hétköznaponként naponta több alkalommal is ingyenesen használhatják a helyi buszjáratot, ehhez csak egy vendégkártyára van szükség, amit a völgyben található szálláshelyek adnak.
Hótalpas túra - Fotó: Tourismusverband Raurisertal
Hótalpas túra - Fotó: Tourismusverband Raurisertal
Jégmászás

Kipróbálnád, milyen lehet hágóvasakkal a lábaidon, jégcsákánnyal a kezeidben egy függőleges jégfalon feljutni szédületes magasságba? Bár extrémen hangzik, Kolm Saigurnban mégis biztonságosan gyakorolhatod a mesterséges jégoszlopon. Ha sikerült elsajátítani, a völgyben számos más, természetes jégsziklát hódíthatnak meg a bevállalósabbak, ezekre természetesen csak megfelelő felszereléssel és oktatóval szabad nekivágni!
Jégoszlop Kolm Saigurnban - Fotó: síelők.hu
Jégoszlop Kolm Saigurnban - Fotó: síelők.hu
Lovasszánozás

Hómennyiségtől függően felfedezhetjük a környéket a helyi gazdák lovaskocsijain, vagy lovasszánjain. A túra Rauris főutcájától indul, majd a kis településen áthaladva és a környékbeli farmok között, a közúti forgalomtól elzárt helyen csodálhatjuk meg a környék szépségét. Bár vastag takarókat biztosítanak az utasoknak, érdemes rétegesen öltözködni és esetleg egy kis snapsszal a zsebünkben felkészülni a kb. 1 órás utazásra. Lovasszános szolgáltatás az alábbi linken található elérhetőségeken igényelhető.
Lovaskocsi a főtéren - fotó: Síelők.hu
Lovaskocsi a főtéren - fotó: Síelők.hu
És egy kis wellness...

A Hotel Sonnhof***-ban lehetőség nyílik a sportolással eltöltött hideg téli napok után felmelegíteni a testünket és ellazítani az izmainkat a melegvízű medencéjében, finn szaunájában és új dézsafürdőjében! Aki pedig még a nap végén is érez magában némi energiát, az épület alagsorában kialakított squashpályán hódolhat kedvenc sportjának.
Fatüzelésű dézsafürdő a Hotel Sonnhof***-ban
Fatüzelésű dézsafürdő a Hotel Sonnhof***-ban
Rauris Raurisertal Idegenforgalmi Hivatal - kapcsolat:
E-mail: info@raurisertal.at
Web: www.raurisertal.at - magyar nyelvű oldal!
Új kiskabinos lift és sípálya - részletek
Rauris Hotel Sonnhof Rauris*** - kapcsolat:
E-mail: sonnhof@rauris.net | Tel: +43 6544 20077
Web: sonnhofhotel.at - szállásfoglalás magyar nyelven!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.