Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

TURRACHER HÖHE: egy igazán hóbiztos síparadicsom

2021.11.01. 2021.12.17. sielok.hu | frissítve: 2021.12.17.

1763 méter fölötti magasságának köszönhetően Turracher Höhe Ausztria egyik leghóbiztosabb síterülete, mely novembertől májusig változatos programokkal egy valóságos hegyvidéki paradicsomként várja a téli sportok szerelmeseit.
Kiválóan kezelt sípályák várják a lesiklókat Turrracher Höhe síterepén | Fotó: P. Maier
Kiválóan kezelt sípályák várják a lesiklókat Turrracher Höhe síterepén | Fotó: P. Maier
Turracher Höhe síterepe Karintia és Stájerország határán - a Nockberg hegység közepén - helyezkedik el. A síterep csúcsa, a Kornock Gipfel 2205 méterre nyúlik fel. Különlegessége a Turracher See - a természetes tengerszem, mely a téli hónapokban vastag jégtakarót növeszt.

A tó tükörsima természetes jégfelülete, valamint a hegyek által nyújtott széles és hóbiztos lejtők gyermekes családok és baráti táraságok részére is változatos és biztonságos téli szórakozást kínálnak.

A síelők és a snowboardosok 43 kilométernyi hóbiztos lejtőt találnak itt, ahol helyet kapott a 1,5 km hosszú hópark, XXL Funslope, valamint egy Funcross pálya is különböző ugratókkal, épített akadályokkal, csúszkákkal. A bátrabbak itt kedvükre gyakorolhatják trükkjeiket.
Turracher Höhe téli panoráma
Turracher Höhe téli panoráma
Turracher Höhe sokszínűsége vonzza a síelőket és a snowboardosokat, a sífutókat, valamint hótalpas túrázókat, korcsolyázókat és az éjszakai szánkózás kedvelőit is. A széles, tökéletesen kezelt lesiklópályák, valamint a síterület áttekinthetősége Turracher Höhe erősségei közé tartoznak. A Skiresort.de - a világ legnagyobb sípályatesztelő portálja - többször is kitüntette Turracher Höhét, a maga kategóriában a legjobb síterep címmel.

Téli örömök havas csúcsokon

Turracher Höhe Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepe, ugyanis 1763 méter tengerszint feletti magasságával itt akkor is kiváló minőségű havat lehet találni, amikor a szomszédos alacsonyan fekvő síterületek lankáiról, már olvad a hó. A téli szezon novemberben kezdődik és szerencsés időjárási körülmények között, akár május 1-ig is kitolódhat.

Rengeteg téli szórakozási lehetőség kínálkozik Turracheren. Az extrém sportolók ugyanúgy megtaláják a számukra vonzó, kihívást jelentő ugratókat, mint a lassulni vágyók.
Turrach síközpont látképe
Turrach síközpont látképe

Akciódús vakáció

A fiatal adrenalin hajhászok számára Turracher Höhe lejtői tele vannak izgalmas kalandokkal: az 1,5 kilométer hosszú hóparkban 4 pályán csúszhatnak kezdők, haladók és freestylerek is, ugratók, akadályok, buckapálya és alagutak teszik izgalmassá a csúszásokat. Itt található a világ egyik leghosszabb XXL funslope lejtője. A legkisebbeket Nocky, Turracher Höhe kabalafigurája és barátai várják. Ők a Nocky's WinterZeit pályán próbálgathatják tudásukat az időmérővel is ellátott pályán, ahol segítők is ügyelnek a biztonságos sportolásra.

Lassulj le!

A tél a Turracher Höhen ugyanolyan változatos és egyedi, mint a vendégei. Itt nem unatkozik senki. Mi lehet a titka?! A sebesség megszállottjai a széles lejtőkön szágudozhatnak, míg a romantikus hótalpas túrázókat is számos élmény várja a hóval borított cirbolyaerdőkön és alpesi réteken vezető túrákon, amely során, 3 befagyott hegyi tavat is megkerülhetnek. A sífutók számára is tartogatnak ínyencséget, hiszen négy különböző nyomvonalon összesen 15 km-en hódolhatnak szenvedélyüknek a sportolók. Baráti társaságok jégkorcsolyázás vagy curling közben élvezhetik a hideget a Turracher See természetes jégfelületét. A természetbarátok akár egy romantikus lovas szánkózásra indulhatnak a hófehér paradicsomban. A száguldás szerelmesei a télen is használható 1,6 kilométer hosszú alpesi hullámvasutat, a Nocky Flitzert is kipróbálhatják, vagy részt vehetnek egy felejthetetlen téli motorosszán túrán, ugyanúgy mint Kanadában vagy Skandináviában.
A pályakomornyik preseccoval kínálja a vendégeket |  Fotó: Attisani Hoch
A pályakomornyik preseccoval kínálja a vendégeket | Fotó: Attisani Hoch

Síelés pálya komornyikkal?

A Turracher Höhe egyedül álló szolgálaltást nyújt a látogatók számára. Ún. pálya komornyikok (Pisten butler) állnak a vendégek rendelkezésére, akik hószánnal járják a pályákat. A felnőtteket egy pohár proseccoval kínálják, a gyerekeket pedig édességekkel, de szükség esetén kérhetünk tőlül pályatérképet, papírzsebkendőt vagy fényvédő krémet is. Márciustól pedig egy helyi farmon készült biofagylatot is kínálnak. Azok a vendégek, akik a 20 kék csokornyakkendővel megjelölt turrachi szálloda valamelyikében töltik éjszakáikat, további kedvezményekben részesülhetnek.
További információk Turracher Höhe hivatalos oldalán: www.turracherhoehe.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.