Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Bory Attila

Bory Attila
Profil:Intenzív síoktatás, kezdőknek snowboard oktatás, állami síoktatói végzettséggel, SMSZ licenccel, mentálhigiénés diplomával, elsősorban Ausztriában, a Super Ski Card (SSC) síterepein, de bárhol megegyezés szerint. boryati@freemail.hu
Síterepek:Hochkönig / Mölltal gleccser / Obertauern / Schladming 4 hegy / Zell am See
Oktat:alpesi sí / snowboard
Vállal:egyéni / csoportos
Szint:kezdő / haladó
Nyelv:magyar
Telefon:+36 30 914-3850
Bory Attila
Aki jól megtanul sízni, annak a havas hegyoldal semmi máshoz nem fogható boldogságot adhat. Azt az érzést, hogy a lejtőn otthon vagyok, ez az elemem, ura vagyok a lécnek, enyém a lejtő, enyém a világ, süvítek, mint a szélvész. És az is benne van, hogy harmóniában élek a környezettel, vigyázok másokra és magamra – ez adja a józanság fékeit. És ha derült, kék az ég, ragyog a Nap, és szikrázik a hó, akkor minden álmom teljesült. Összefoglalva:

A SÍZÉS CSODÁLATOS!

A Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójaként a 80-as években a legjobb oktatóktól tanulhattam meg a sízés és a síoktatás fortélyait. A műszaki-fizikai ismeretek pedig jó alapot adtak a sízés technikai-biomechanikai összefüggéseinek mélyebb megértéséhez. A sízés hamar kedvenc időtöltésemmé vált, és szívesen tanítottam másokat is. A barátok, ismerősök egyre táguló körében folytatott amatőr jellegű oktatás sok sikerélményt és tapasztalatot jelentett számomra. Mindezek hatására 2000-ben elvégeztem a sportoktatói képzést sí és rekreációs szakon, és letettem a Síoktatók Magyarországi Szövetségének gyakorlati vizsgáját Ravasclettoban. Beléptem az SMSZ-be, érvényes licenccel rendelkező síoktató lettem. Azóta rendszeresen foglalkozom síoktatással. Nem csak a „síre született” tanítványokkal sikerült szép eredményeket elérni, hanem az úgynevezett „nehéz esetekkel” is, akik amúgy megfelelő odafigyelés és empátia híján esetleg örökre lemondanának a sízés öröméről. A síoktatás folyamatában nagy segítségemre van mentálhigiénés szakember képzettségem (Diplomámat 2005-ben szereztem a Semmelweis Egyetem Mentálhigiénés Intézetében).

Az utóbbi években érezhetően növekszik a tanítványok igényessége a hatékonyság tekintetében. Az idejük egyre drágább, gyorsan akarnak fejlődni. A ma már egyeduralkodó carving lécek – melyek sokkal rövidebbek is, mint a klasszikus sílécek – lehetővé tették egy intenzív síoktatás tematikájának kifejlesztését, így jelentősen lecsökkenthető a haladó szint eléréséhez szükséges tanulási idő. A módszer legfontosabb jellemzői: minimális ácsorgás és hóekézés, sok sízés és sikerélmény, személyre szabott feladatok és korrekció.

A síoktatásban kihívást jelent a nagy konkurens, a snowboard, amely egyre népszerűbb a fiatalok körében. A snowboardozás tanulásának első néhány napja oktatás nélkül nagyon nehéz és veszélyes. Miután én már 2005 óta snowboardozom is, ha igény van rá, tudok segíteni a kezdő boardosoknak is.

Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt!

Bővebb infó: http://users.atw.hu/boryati/
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »