Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Gond Ferenc

Gond Ferenc
Profil:A Schladming környéki sípályákon otthon érzem magamat. Gyere, tanulj meg síelni, jobban, biztonságosabban síelni, carvingozni, vagy csapassunk egyet a porhóban!
Síterepek:Flachau - Wagrain / Schladming 4 hegy / Zauchensee
Oktat:alpesi sí / freeride / túrasí
Vállal:egyéni / csoportos / felnőtt / gyerek
Szint:kezdő / haladó
Nyelv:magyar / német
Telefon:+36 30 977 1745
Gond Ferenc
Szervezeti tagság: Österreichische Alpenverein

Tizenkettedik telemet töltöm osztrák síiskoláknál, előbb Koralpén, hetedik éve Flachauban. Kifejezetten élvezem, hogy az osztrák síiskola logikus, jól felépített rendszerével 100-ból 99 kezdő már pár nap alatt egész sípályafutását megalapozó biztos alapokat kap.

Fiatal éveimben válogatott sziklamászó lettem, (Tátra-Alpok-Kaukázus-Dolomitok-Peru) később sífutottam, túrasíeltem 2-3-4000-es hegyeken. Gergő fiam síoktató Lachben, Balázs fiam válogatott biatlonos, Zoli saját örömére síel kitűnően. Negyven éve a "Nagy-hideghegyi Vadkanok" sítársaságával töltött telek alatt lettem a hegy, a hó és a sí szerelmesévé. Akkor még hátizsákon cipeltük a 210-es léceket a Muszalára egy jó freeride kedvéért, vagy nagy kedvencünkön, a Chopok délin kalandoztunk le az erdőben. Mennyivel könnyebb ma már a vasalódeszka-széles mélyhólécemmel!

A Schladming környéki sípályákon otthon érzem magamat. Gyere, tanulj meg síelni, - jobban, biztonságosabban síelni, - carvingozni, - vagy csapassunk egyet a porhóban!

Kedves Kezdő! Ha amatőr cimborák jó-szándékú segítségével tanulsz síelni, hát ok. De tudd, hogy ők nem áldozzák rád telük legszebb napjait, s az így megszokott rossz tartást, rossz mozgást nagyon-nagyon nehéz lesz leépíteni később, amikor majd érzed, hogy valami nem stimmel, nem tudsz továbbfejlődni...
Ha azzal keres meg egy gyakorlott síző a piros pályáról, hogy egy kis technikai javítás kéne csak, már tudom, hogy a gyakorlottság, a tempó megvan, csupán az alapok dülöngélnek...

Az osztrák síiskola nagy súlyt fektet a biztos alapokra. Ha kezdő vagy, tanulj olyan oktatóval legalább négy napig, aki minden pillanatban figyel rád, a kezdeti hibákat nem hagyja rögződni! Ne akarj ebédszünetben, vagy oktatás után, pályazárás előtt még önállóan síelni, inkább az oktatásra figyelj, ott add magad 100%-kal!
Jó sízést, szép élményeket, találkozzunk a hegyen! Tudd: a Te sikered az én sikerem!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »