Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Saklikent - Antalya Törökország

Síterep adatok
Magasság
1850 - 2547 m
Szintkülönbség
697 m
Sípályák hossza
10 km
Liftek száma
5
4
1
5 km
3 km
2 km
Budapest: 2089 km, 26 óra 20 perc Útvonalterv
Saklikent - Antalya - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
Bizonyára sokaknak ismerősen cseng Antalya neve: a legtöbben a tengerrel, hatalmas szállodaláncokkal, pálmafákkal és napbarnította turisták özönével azonosítják a helyet. Azt csak kevesen tudják, hogy Antalya központjától mintegy 45 km-re (helyi buszjárattal kb. 1 órára) síelni is lehet.
A sícentrum általában decembertől április közepéig tart nyitva: ha jó időpontban megyünk és szerencsénk van, akkor akár egy napon is síelhetünk a hegyekben és fürödhetünk a tengerben! Áprilisban Antalyában kb. 16 és 30 C fok között ingadozik a levegő hőmérséklete, a tenger pedig átlagosan 18 fokos.
A mediterrán éghajlatnak köszönhetően Saklikenten évente átlagosan 300 napon keresztül élvezhetjük a napsütést. A téli időszakban átlagosan 100-200 cm hó fedi a lejtőket, de előfordult már 500 cm-es hóvastagság is! A változatos meredekségű sípályákhoz egy kétüléses lift, és három húzólift tartozik. A kétüléses lift 1400 méter hosszan tesz meg 500 méternyi szintkülönbséget a síterep legmagasabb pontjáig (2400 m), ahol egy 300 férőhelyes panorámás kávézó fogadja a vendégeket. Innen 150 méterre található a Mount Bakirli csúcs és a Tubitak obszervatórium, ami egész évben várja az érdeklődőket.
A hegyen egy 240 ágyas szálloda várja vendégeit minden igényt kielégítő wellness centrummal.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »