Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Areches - Beaufort Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1050 - 2300 m
Szintkülönbség
1250 m
Sípályák hossza
50 km
Liftek száma
13
8
5
15 km
20 km
15 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1301 km, 12 óra 58 perc Útvonalterv
mastercard
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-4°C
9°C
-3°C
9°C
-2°C
11°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Aréches-Beaufort Albertville-től 25 km-re elhelyezkedő hangulatos kisváros a Beaufort-hegység lábánál, melynek központja a XIX. századi barokk templom. Az 1050 és 2300 m között fekvő síterep két jól elkülöníthető részre oszlik: a Le Grand Mont és a Le Planay szektorra. Az előbbi legalsó pontja maga Aréches, ahonnan egy ülős felvonó visz fel az 1710 m-en fekvő Le Cuvy platóra, innen vissza Areches-be egyetlen fekete pálya vezet. Le Cuvy-nél vannak a bébipályák, és innen érhetők el a felső pályák, a „Wood Cross” nevű hópark, valamint a 2014-ben megnyitott „BovoCross” nevű boardercross pálya. Ugyancsak innen indul három különböző nehézségű sífutópálya, összesen 6 km hosszban. A terep legmagasabb pontjára, amely a 2320 m magas Forclaz-hágó alatt van, egy húzós felvonóval lehet feljutni, innen egy kék, valamint egy nem ratrakolt piros pályán lehet lecsúszni.

A terep másik részének kiindulópontja az 1200 m magasan fekvő Le Planay, ahol egy mini hópark és egy gyerek boardercross pálya várja a kezdőket. Innen két ülős felvonó igénybevételével a 2130 m m magas Combettes-hágóig lehet feljutni. Ebben a szektorban két, nem ratrakolt fekete pályán tesztelhetik tudásukat a haladók. A két szektor között a Le Cuvy-ből Le Planay-ba vezető hóágyúzott piros Perches pálya, másik irányban egy Le Planay-ból Areches-be vezető kék pálya jelenti az összeköttetést. A völgyben, Marcot településnél van a sífutópályák másik kiindulópontja, a leghosszabb, piros sífutópálya teljesítésével egy 12,5 km hosszú kört futhatunk be.

Síelés után el lehet látogatni a helyi sajtüzembe, ahol megismerkedhetünk a Beaufort sajt készítésének folyamatával. Ezenkívül a környéken több farmot is meg lehet tekinteni, melyekben a helyi specialitásokat, a már említett Beaufort sajtot, a Grataron nevű kecskesajtot vagy a Pormonier nevű kolbászt készítik. Érdemes megnézni a közeli Beaufort-sur-Odon történelmi városmagját, már csak azért is, mert a környéken itt találjuk a legtöbb boltot és éttermet.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 29 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.