Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Bellevaux - Hirmentaz - Les Habéres Franciaország

Síterep adatok
Magasság
923 - 1610 m
Szintkülönbség
687 m
Sípályák hossza
50 km
Liftek száma
23
17
6
30 km
17 km
3 km
Budapest: 1274 km, 12 óra 43 perc Útvonalterv
Bellevaux - Hirmentaz - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
Bellevaux-Hirmentaz - Les Habéres Genftől 45 percnyire lévő festői síterep, amely a Massif d'Hirmentaz két oldalán helyezkedik el, gyönyörű kilátással a Genfi-tóra és a Mont Blanc vonulatára.
A síterep mintegy 50 km-nyi pályával rendelkezik, és két jól elkülöníthető részre oszlik: Hirmentaz-ra és Les Habéres-re, a két részt a Cretes d’Hirmentaz gerince választja el. A Hirmentaz-i rész legmagasabb pontja 1602 m-en van, ide egy húzós és egy ülős felvonóval is fel lehet jutni. Itt található a terület egyetlen fekete pályája, a Les Rhodos. A hópark és boardercross pálya a Mottaz nevű húzós felvonó mellett van. A két részt elválasztó gerincre az Incarnes húzós felvonó visz fel, míg a Les Habéres-i oldalról a Cretes nevű ülős felovonó biztosítja az összeköttetést. Ez egyben a Les Habéres-i oldal legmagasabb pontja (1530 m), és innen egy piros, illetve az ezen oldal egyetlen fekete pályáján, a Les Fontaines-em juthatunk vissza Les Habéres felé. Ebben a szektorban is van hópark illetve boardercross pálya. A környéken több sífutópálya is található.

A kulturális látnivalók közül érdemes megnézni a közeli Habére-Lullin-ban lévő XV.századi gótikus kastély romjait. Bellevaux-ban két múzeum is megtekinthető, az egyik a környék állatvilágát mutatja be (nyitva szerdánként 2 és 4 óra között), a másik pedig a helyi történelemmel és hagyományokkal ismerteti meg a látogatókat (nyitva szerdánként és csütörtökönként ½ 5 és ½ 6 között).
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »