Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Bezovec Szlovákia

Síterep adatok
Magasság
480 - 748 m
Szintkülönbség
268 m
Sípályák hossza
2,7 km
Liftek száma
4
4
200 m
900 m
1,6 km
Budapest: 240 km, 2 óra 54 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 16 EUR    Gyerek napijegy: 12 EUR
Bezovec - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Bezovec síközpont a Szlovákia nyugati részén, a Vágmenti Inóc (szlovákul Povaľský Inovec) hegység területén fekszik, Pöstyéntől (szlovákul Pieą»any) mintegy 20 km-re. Gépkocsival könnyen elérhető, nagyobb parkolóval rendelkezik.

A síközpont a 748 méteres magasságban fekvő Bezovec csúcsról kapta nevét. A sízők számára hat pálya áll rendelkezésre, amelyből négy teljes hosszában (összesen 1600 m) és 2 részben hóágyúzott. Kis síterephez képest meglepetés, hogy a sípályák mind a négy égtáj irányába tájoltak. A síterepen üzemelő négy húzólift összkapacitása 3000 fő/óra.

Hóágyúk segítségével megfelelő időjárás esetén már decemberben 20-25 cm vastag technikai havat tudnak készíteni, amelyen megkezdődhet a szezon, amely általában március elejéig tart.

Villanyfényes világításnak köszönhetően a kijelölt napokon este is lehet síelni.

Amikor Szlovákia nyugati régiója síszünetét tölti (általában február második fele), akkor az összes pálya és az összes lift üzemel naponta.

A síterepen síiskola is működik, ahol már 3 éves kortól várják a tanítványokat. A gyermekeket egy külön sílifttel ellátott kb. 200 méter hosszú tanulópályán oktatják.

A 2018/2019-es szezonban látványos fejlesztéseken esett át néhány kiszolgáló létesítmény. Teljesen felújították a síszervizt és a síkölcsönzőt, valamint megújult a büfé is.

A közelében, néhány kilométeren belül, több turisztikai látványosság is található, mint pl. Temetvény vára (Tematínsky hrad) vagy a Nagytopolcsányi vár (Topoµčiansky hrad).
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »