Menü ≡

  Big Sky - Moonlight Basin USA

Síterep adatok
Magasság
2072 - 3398 m
Szintkülönbség
1326 m
Sípályák hossza
250 km
Liftek száma
31
5
25
1
55 km
69 km
126 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Felnőtt napijegy: 194 USD    Gyerek napijegy: 117 USD
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-7°C
4°C
-4°C
7°C
-2°C
2°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Big Sky-Moonlight Basin - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
Fenn, a messzi északon, a montanai hegyek közt tör a magasba a Lone Peak, aminek egyik oldalán Big Sky, míg a másikon Moonlight Basin foglal helyet. Mivel az USA sí iparának a jelentős részét a coloradói és utahi helyek jelentik, azaz, ha síelésről van szó a legtöbben ide mennek, különösen a külföldi turisták közül; ezért a többi államban fekvő síterepeken sokszor üres pályákon élvezhetjük a lesiklás örömeit. Még inkább igaz ez Montanára, a hazánknál négyszer nagyobb területű hegyvidéki állam lakossága még az egy milliót sem éri el.

Big Sky az egyik legnagyobb síparadicsom az Egyesült Államokban, 150 lesiklópályával és összesen 29, javarészt ülőszékes felvonóval. Ami különlegessé teszi az a kb. 1400 méteres szintkülönbsége, ugyanis errefelé már egy 800-1000 méteres szintkülönbség is kifejezetten jónak mondható. 1995-ben az üzemeltetők kabinost építettek a valamivel 3400 méter fölé emelkedő Lone Peakre, aminek különlegessége, hogy kizárólag duplagyémántos kezeletlen mélyhavas pályákon juthatunk vissza. Az extrém terepen megannyi sífilmet forgattak, közülük a leghíresebb a Snowriders Warren Millertől. Már csak a kilátás miatt is érdemes felmenni a csúcsra, 360 fokos körpanorámát élvezhetünk, három állam és megannyi hegylánc tárul a szemünk elé.

A pályáknak hatvan százaléka nehéznek illetve kifejezetten nehéznek mondható. Annyi biztos, hogy a jó síelők itt valóban kellemesen érezhetik magukat. Ennek ellenére nem mondanám, hogy csak és kizárólag a profi sízők terepe lenne, hiszen az alsó részeken a kezdőbbek is jó néhány lejtő közül válogathatnak. Az amerikai magazinok nemcsak a hely nagysága miatt szokták nagyra értékelni, hanem a kevés ember miatt is; „várakozási idő nincs vagy minimális”, olvashatjuk több helyütt.

Néhány éve közös bérletet dobtak a piacra a szomszédos Moonlight Basinnal, amivel az egész USA legnagyobb síparadicsomát kínálják az ide látogatóknak. A két síparadicsom között teljes értékű lift és pálya összeköttetés van. Big Skyról a profibbak a Lone Peakre vezető kabinos segítségével érhetik el a túloldalt, ahol szintén duplagyémántos lejtőkön suhanhatnak alább. A kevésbé merészebbeknek inkább a Pony funpark közelében induló Iron Horse négyüléses ajánlható. Moonlight Basinről több lehetőség közül is választhatunk, ami a visszautat illeti, azonban fontos megjegyezni, hogy erről az oldalról nincs közvetlen felvonó a csúcsra (Lone Peak), ahogy Big Sky esetében. Moonlight Basinen 101 sípályát találunk és hat ülőfelvonót.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »