Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Románia
Borsa - Olimpia sípálya
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 850 - 1635 m
Szintkülönbség 785 m
Sípályák hossza 6 km
Liftek száma 1
3 km
3 km
Kiskabinos lift
1
Budapest: 522 km, 6 óra 59 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.4 (31)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Borsa a Radnai-havasokban található, Máramaros megye keleti szélén Szucsáva (Suceava) irányában, kb. 180 km-re Nagybányától (Baia Mare). Az azonos nevű településtől keletre, pár kilométerre találjuk az üdülőhelyet. A síterület története 1942-ben kezdődött, ekkorra készült el az első sípálya, 2 évvel később a Magyar Sí Szövetség itt rendezte meg alpesi összetételű síbajnoki versenyeit és Téli Olimpiát is tervezett itt, de a 2. világháború ezt a tervet meghiúsította.

2021 decemberében átadtak egy új, 8 személyes kabinos liftet, melynek hossza 2650 méter, kapacitása 1800 fő/óra. Az új felvonó 7 perc alatt visz fel a csúcsra, egy piros és egy kék pályát szolgál ki. A sípálya 3 km-es, 785 méter a szintkülönbsége, 60 méter széles. Az új Olimpia nevű sípályát modern létesítmények, gépészet és kiszolgáló infrastruktúra jellemzi, a közelmúltban FIS-versenyt is rendeztek rajta, de a tervek között szerepel sífutóközpont kialakítása is. A pálya teljes hosszában hóágyúzott.

Borsán szánkózásra alkalmas pályát is találunk, valamint azt az 50 méteres, természetes síugrópályát, ami Európában egyedülálló. A havas szezon általában november végétől március végéig tart.

Borsától északra pár km-re található Borsafürdő (Baia Borsa), ahol egy kisebb pálya található, mely a Pricop Panzióé. Ezután kapta a nevét is. A pálya 720 és 800 m között terül el, hossza 400 m. Esténként néha ki is világítják.
Olvasd tovább
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.