Menü ≡

  Cauterets - Le Lys Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1730 - 2415 m
Szintkülönbség
685 m
Sípályák hossza
36 km
Liftek száma
8
3
4
1
21 km
12 km
3 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 2022 km, 19 óra 43 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 38.50 EUR    Gyerek napijegy: 33 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-6°C
-2°C
-7°C
-2°C
-8°C
-3°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Cauterets a Pireneus Nemzeti Parkban lévő történelmi múltú fürdőváros 30 km-re a híres búcsújáró helytől, Lourdes-tól.
Cauterets-ből a Cirque du Lys néven is ismert népszerű síterep 1850 m magasan lévő kiindulópontjára, a Gare du Lys-re, a gyors és kényelmes Lys nevű kabinos felvonóval 12 perc alatt juthatunk fel. Egy másik kabinos felvonó az 1360 m-en lévő Le Courbet-ből hozza fel a síelőket, a felvonó aljánál parkoló, egy szánkópálya és egy bébipálya van, de sílécen sem ide, sem a városba nem vezet le jelzett pálya. A kabinos felvonó tetejénél vannak a kezdőpályák, és egy másik szánkópálya. Innen a Soum de Grum gerincére több felvonó is visz, legmagasabbra, 2415 m-re a 4 üléses Breche. A legszebb panoráma azonban nem innen, hanem a Grand Barbat nevű ugyancsak 4 üléses felvonó tetejétől nyílik. Látható innen többek között a francia Pireneusok legmagasabb csúcsa, a 3298 m magas Vignemale, valamint a Pic du Midi de Bigorre a tetején lévő csillagvizsgálóval. De nemcsak a kilátás miatt érdemes feljönni ide: innen érhető el ugyanis a terep büszkesége, az Oakley Freestyle Park, melyet Franciaország 10 legjobb hóparkja közé sorolnak. A terep szélén lévő Touyarolles ülős felvonó tetejéről induló két meredek piros pálya a középhaladóknak lehet igen élvezetes, míg a profik a sok off-piste lehetőség mellett két fekete pályát próbálhatnak ki.

Cauterets-től 7 km-re van Pont d'Espagne a sífutás központja: 5 különböző nehézségű sífutópálya indul innen összesen 36 km hosszban, valamint egy 6 km-es kör a hótalpas túrázók részére. De itt is van lehetőség alpesi síelésre (a cauterets-i bérlet érvényes), van egy kezdők számára kialakított terület, mellette egy szánkópálya, valamint egy ülős felvonó, melynek tetejétől a fenyőerdőben futó hangulatos piros vagy kék pályán csúszhatunk vissza. A pályákhoz a völgyben lévő parkolóból egy kabinos felvonóval lehet feljutni.

Síelés utáni relaxálásra kiválóan alkalmas a Les Bains du Rocher termálfürdő, szunával, törökfürdővel, bel- és kültéri medencével. De van a városban egy 2014-ben felújított uszoda, korcsolyapálya, mozi és egy kaszinó is. Ezenkívül érdemes meglátogatni a Pireneus Nemzeti Parkot bemutaó múzeumot (La Maison du Parc National) is.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »