Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Crans-Montana Svájc

Síterep adatok
Magasság
1510 - 2927 m
Szintkülönbség
1417 m
Sípályák hossza
140 km
Liftek száma
19
8
6
4
1
55 km
70 km
15 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1168 km, 12 óra 10 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 89 CHF    Gyerek napijegy: 50 CHF
Régióbérlet: Magic Pass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
1°C
7°C
1°C
10°C
4°C
10°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Crans-Montana - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Crans Montana 1510 és 2883 méter között fekszik Svájc francia nyelvjárású területén. Crans Montanát kétféleképpen is elérhetjük: vagy szerpentineken keresztül vagy a Sierreből induló fogaskerekűvel (ez utóbbi több mint 4 km hosszú). Cransból, Montanából és Barzettesből kabinos felvonók visznek a síterepre. A síterep családbarát, a Montanából Arnuovába felvivő kabinos például ingyenes, így a túrázók, tanulók ingyen is feljuthatnak a hegy egy részéig.

Montana és Aminona között, Barzettesből egy hatszemélyes kabinos visz fel a 2250 méter magas Les Violettesre. Innen egy nagyobb kabinossal (ún. funitel) mehetünk tovább a gleccserre, azaz a Plaine Mortére. Szintén innen indul ki egy 12 km-es pálya, ami egészen a völgyig visz le. Ez először egy csodálatos sziklavölgyön megy keresztül, egészen La Barmazig. Itt folytathatjuk tovább az utunkat a völgyig, vagy letérhetünk Aminona felé is. Barzettes és Aminona között ingyenes síbusz közlekedik.

A pályák leginkább piros jelzésűek, így a haladóknak és a középhaladóknak is megfelelőek, a kezdőknek pedig rendkívül széles kék lejtők állnak rendelkezésre, a tárcsás ill. csákányos felvonók leginkább ezeket szolgálják ki. A rutinosabb síelőknek ezeket a lifteket nem is kell használniuk, mindenhova el lehet jutni gyors ülő- és kabinos liftekkel. Vannak kezeletlen fekete pályák is, amire az ülőlift középállomásánál csak pici tábla figyelmeztet, hogy csak jó síelőknek. A panoráma lenyűgöző: a Mont Blanctól kezdve a Breithornon keresztül Matterhornig, több tucat 4000-es csúcs látható.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »