Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Font Romeu-Bolquére - Pyrénées 2000 Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1717 - 2213 m
Szintkülönbség
496 m
Sípályák hossza
58 km
Liftek száma
23
14
8
1
30 km
19 km
9 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1821 km, 18 óra 10 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 42.50 EUR    Gyerek napijegy: 36 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
4°C
16°C
5°C
21°C
8°C
23°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Font-Romeu a Keleti-Pireneusokban fekvő 2000 lakosú hagyományos hegyi kisváros, 95 km-re Perpignan-tól és 80 km-re Barcelonától. A város megközelíthető a híres pireneusi vasút (The Yellow Train) segítségével is, az állomás a várostól 3 km-re lévő Odeillo-ban van. A város gyönyörű környezetben 2900 m magas hegyek gyűrűjében fekszik a Cerdagne-fennsíkon 1775 m-es magasságban. A francia síterepek közül itt a legnagyobb a napsütéses órák száma, átlagban évi 3000 óra. A megfelelő hóminőségről a több mint 500 hóágyú gondoskodik – e tekintetben ez az egyik legjobban ellátott síterep.

A terep kiindulópontja az 1960 m-en fekvő Les Airelles, amely a városból vagy kocsival, vagy az Airelles kabinos felvonóval érhető el, és jelzett pálya hiányában este ugyancsak a kabinos felvonóval lehet a városba visszajutni. Fent a kezdők és gyerekek számára egy különlegesen nagy területet különítettek el, benne szánkó- és boardercross pályával. Innen egy 6 üléses, vagy egy dupla húzós felvonó igénybevételével jutunk fel a 2127 m magas Gallinera csúcsra. Ide a terep másik kiindulópontjától, Pyrenées 2000 felől is érkeznek felvonók, errefelé kék pályákon csúszhatunk vissza, de kipróbálhatjuk a Pla des Avellians felé vezető fekete pályák valamelyikét. Másik irányban egy zöld pálya visz le a Calme-platóra, ahonnan a terep legmagasabb pontja, a gyönyörű panorámával rendelkező 2213 m magas Roc de la Calme érhető el. A csúcsról több kiváló piros pálya indul, és innen közelíthetjük meg az igényesen felszerelt hóparkot. A terephez 111 km sífutópálya kapcsolódik.

Font-Romeu része a Neiges Catalanes terepcsoportnak, így a síbérlet több más terepre is érvényes. Mivel a terep nagyon népszerű a spanyol síelők körében, a francia és spanyol iskolai szünetek idején zsúfoltságra is lehet számítani.

Font-Romeu a síelésen kívül is sok lehetőséget nyújt, van korcsolyapálya, uszoda, sportcentrum, mozi és kaszinó. Ezenkívül érdemes megnézni a gyönyörű barokk oltárral rendelkező XVII.századi Ermitage kápolnát, vagy felkeresni a közeli Mont-Louis-ban lévő erődöt, amely az UNESCO világörökség részét képezi. Síelés utáni relaxálásra kiváló lehetőséget nyújt a közeli Dorres-ben (13 km) illetve Llo-ban (14 km) lévő termálfürdő, mindkét helyen kéntartalmú, ásványokban gazdag 34-39°C hőmérsékletű gyógyhatású források táplálják a bel- és kültéri medencéket.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »