Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Ghisoni - Korzika Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1580 - 1870 m
Szintkülönbség
290 m
Sípályák hossza
3 km
Liftek száma
3
3
1,3 km
900 m
800 m
Budapest: 1307 km, 17 óra 32 perc Útvonalterv
Ghisoni - Korzika - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Korzikán több kis síterep található, melyek közül Ghisoni az egyik legjelentősebb. A szezon errefelé elég rövid, megfelelő hó esetén általában februártól-márciusig tart.
A síterepet először 1974-ben álmodták meg, ülőliftekkel, fejlett infrastruktúrával, de finoman szólva ezek a tervek máig a fiókban hevernek. Épült azonban három húzólift, amelyek nem minden évben feleltek meg a legszigorúbb biztonsági előírásoknak, de végül mindig akad egy kis pénz valamelyik lelkes vállalkozótól, hogy ne kelljen őket leállítani. Külön liftet tartanak fenn a kezdőknek a két zöld pálya mellett, ezen felül még egy húzólift indul a síterep legalacsonyabb pontjáról, 1580 méterről.
Szóval a tervekből nem minden valósult meg, de két év tervezés és építkezés után 1976-ban kinyitott a síterep. Egészen 2001-ig semmi sem változott itt, amikor is a tulajdonos, a helyi önkormányzat eladta egy vállalkozásnak. Újabb tervek születtek – természetesen ülőliftekkel – és majdnem minden maradt a régiben. Azért történtek változások, a hóágyúk száma megduplázódott (megvették a másodikat is), vettek ratrakot és motoros szánt is. Az előbb említett leghosszabb liftet 200 000 frankos beruházással ekkor hosszabbították meg jelenlegi méretére.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »