Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
USA
Jackson Hole
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1924 - 3185 m
Szintkülönbség 1261 m
Sípályák hossza 116 km
Liftek száma 13
16 km
50 km
50 km
Ülőlift
10
Kiskabinos lift
2
Nagykabinos lift
1
Felnőtt napijegy: 255 USDGyerek napijegy: 153 USD
Régióbérlet: Ikon Pass
Értékelés:
5 (1)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Idilli környezet jellemzi Wyoming legnagyobb síparadicsomát, ami félúton helyezkedik el a Yellowstone és a Grand Teton nemzeti parkok közt. Az első síelők már az 1800-as években megjelentek a Teton masszív sziklafalai által uralt lejtőkön. Megannyi duplagyémántos lesiklópályái, amik hol szűk szikfalak közt, hol fenyőfák vagy széles hegyoldalakon közt fekszenek, minden jó síelő számára egy igazi élményt jelentenek. Egyesek szerint nemcsak Wyoming, hanem egyben az egész ország legnehezebb pályái itt találhatók. Jackson Hole hírnevét kétségtelenül a szinte határtalan freeride terepeinek köszönheti, mintsem kezelt sípályáinak.
Bár van itt jó 50 kilométer a kezelt lejtőkből is, a síterület nagy részét az egy-, és duplagyémántosok teszik ki. A völgyből (Teton Village) több felvonóval is becsatlakozhatunk a rendszerbe, köztük a híres-hírhedt piros nagykabinossal; amely közel 800 méteres szintkülönbséget tesz meg. Egy-egy friss hóesés alkalmával százak tolonganak a bejárata előtt, hogy elsők lehessenek, akik betörik Jackson Hole szűzhóval borított hegyoldalait. A csúcsot, a 3125 méter magas Rendezvous hegyet a nemrégiben felhúzott duplaülésessel érhetjük el. Az innen induló Rendezvous Bowl meredek, de széles terepet kínál, míg a Corbel’s Couloir egy szűk és meredek folyosó a sziklák közt.
A kevésbé tapasztaltaknak Jackson Hole Gondola Summit és Apres Vous Mountain közti hegyoldal ajánlható. A völgyben, különösen a Teewinot négyüléses mellett nagyszerű kezdőpályák rajzolódnak ki a sűrű fenyőerdőből. Azonban mégsem nevezhető a kezdők paradicsomának, ez a hely a freeride léccel és deszkával érkező profik mekkája, akik csodás környezetben tehetik próbára tudásukat.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-5°C
8°C
Holnap
-4°C
2°C
Holnapután
-5°C
-2°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.