Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Jisan Forest Dél-Korea

Síterep adatok
Magasság
100 - 304 m
Szintkülönbség
204 m
Sípályák hossza
8 km
Liftek száma
5
5
4 km
3 km
1 km
Jisan Forest - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
Ki sízett már hajnali négykor? Na nem valami havas álmunkban, hanem a valóságban. Feltételezem, nem sokan. Ami viszont eddig legfeljebb álmunkban fordult elő az Jisanban valósággá válhat; "Ahol az álmok valósággá válnak", lehetne akár ez is a szlogenje a viszonylag fiatal sícentrumnak. Jisanban napi 20 órát (!) tölthetünk a pályákon, ugyanis reggel 7-kor kezdenek, és egészen 23-ig tartanak nyitva. Ezután következik röpke egy órás pihenés, amíg mi valamelyik étteremben gyűjtünk energiát vagy kis shoppingolásra adjunk a fejünket addig a ratrakok szorgalmasan simítják a sípályákat, hogy éjféltől négy órán keresztül újra birtokukba vehessék az "éjjeli baglyok". Jisan a fiatalabb koreai síközpontokhoz tartozik, ugyanis 1996. december 24-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. Tökéletes karácsonyi ajándék a helyi hódeszkásoknak és sízőknek. Igaz Koreában a Karácsonyt és egyéb keresztény ünnepeket nem szokás ünnepelni, lévén a legtöbben a buddhizmust és egyéb vallásokat gyakorolják. De "divatból" egyre több helyen állítanak napjainkban itt is karácsonyfát.
A terep mindössze 40 percnyire fekszik Szöul déli végeitől. Érdemes igénybe venni az ingyenes síbuszokat Szöultól. Csupán telefonon vagy interneten kell regisztrálnunk, a bökkenő viszont az, hogy csak koreai állampolgárok tehetik ezt meg. Elkeseredésre semmi ok, hiszen ha megkérünk egy helyi állampolgárt, szívesen fog nekünk regisztráltatni, így a díjmentes szolgáltatás máris elérhetővé válik.
Jisan kezdő és középnehéz lejtői 5-10 fokosak, sőt egyik kezdőpályája mindössze 3 fokos lejtésű, így inkább a téli sportokkal most ismerkedőknek ajánlható. Legnehezebb pályáit érdekesen osztotta be, hiszen van itt minden meredekségű a 13 fokostól a 30 fokosig!
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »