Menü ≡

  Kolasin Montenegró

Síterep adatok
Magasság
1420 - 2035 m
Szintkülönbség
615 m
Sípályák hossza
45 km
Liftek száma
7
4
3
20 km
20 km
5 km
Budapest: 754 km, 9 óra 44 perc Útvonalterv
A síterep bemutatása
A montenegrói síterepek történetének legnagyobb fejlődésén mennek keresztül, miután a kormány felismerte a nyári turizmus mellett az országban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket a téli turizmus területén is. A befektetésekre hatalmas forrásokat különítettek el, melyekből a legnagyobb projekt az egykori "Bjelasica" néven futó megvalósuló Kolasin síközpont.

Kolasin jelenleg még nem síelhető egybe, a nagyobb (Kolasin 1450) és kisebb (Kolasin 1600) részek között azonban egy folyamatban lévő 6 személyes ülőlift építésével, valamint további pályákkal egy egybefüggő, 45 km-es pályarendszer készül el, ami a közép-európai régióban igencsak méretesnek számít. A már átadott 2 db 6 személyes "lecsatolós" ülőlift és számos új sípálya mellett új szállodák és apartmanházak, valamint éttermek és más kiszolgálóépületek is létesülnek.

Magyarországról a leggyorsabban fapados repülővel közelíthető meg a síközpont: a podgoricai reptérről kb. 1 és 3/4 órás autózás vár az utasokra, de az új autópálya (Podgorica - Matesevo közötti szakasz) átadásával nem csak a távolság, hanem a menetidő is hamarosan le fog rövidülni.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »