Menü ≡

  La Colmiane Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1450 - 1800 m
Szintkülönbség
350 m
Sípályák hossza
30 km
Liftek száma
7
6
1
21 km
6 km
3 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1334 km, 13 óra 30 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 22 EUR    Gyerek napijegy: 16 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-4°C
2°C
-4°C
4°C
-4°C
4°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
La Colmiane a Déli-Alpok egy kicsi, családias síterepe a Mercantour Nemzeti Park határán, alig egy órányira (65 km-re) Nizzától. A csendes, tömegturizmus által elkerült, erdőkkel körülvett városka a síelésen kívül a túrázásra is ideális.

A Pic de la Colmiane csúcsra a terep egyetlen ülős felvonójával vagy egy húzós felvonóval lehet feljutni, innen a zöldtől a feketéig bármilyen nehézségű pályán le lehet csúszni. Errefelé található a hópark, míg a sí-óvoda és a szánkópálya a felvonók aljánál helyezkedik el. A terep sokak szerint legjobb pályája, a fekete Diablo az 1776 m magas Le Conquet alól indul, ahova egy húzós felvonó visz fel. A mesterséges víztárolóknak köszönhetően a pályák nagy része hóágyúzott.

A síelés mellett lehetőség van sífutásra, hótalpas túrázásra, ló-vontatta síelésre (skijoëring), ejtőernyős síelésre és jégfal-mászásra, valamint fel lehet frissülni a szomszédos La Bolline-ban lévő uszodában. Aki pedig a környék kulturális látnivalóra kíváncsi, annak érdemes felkeresnie a pár km-re lévő Valdeblore-Saint Dalmas-ban található Sainte-Croix templomot, melyet bencés szerzetesek építettek Kr.u. 1000 körül, és amelyet az 1980-as években eredeti állapotában állították helyre.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »