Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Le Collet d'Allevard Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1450 - 2140 m
Szintkülönbség
690 m
Sípályák hossza
35 km
Liftek száma
11
7
4
20 km
13 km
2 km
Budapest: 1295 km, 12 óra 49 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 23.40 EUR    Gyerek napijegy: 17.80 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
0°C
9°C
2°C
11°C
5°C
12°C
Hójelentés
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Le Collet d'Allevard a Belledonne-hegység északi részén fekszik, 51 km-re Grenoble-tól és 48 km-re Chambéry-től. Az 1450 m magasan elhelyezkedő településről nagyszerű panoráma nyílik a Grésivaudan-völgyre és a Chartreuse hegyvonulatra.

A síterep központi része az 1640 m-en fekvő Super Collet. Itt található egy szánkópálya, sí-óvoda, könnyű gyakorlópályák, hópark és étterem, valamint innen indul egy ülős felvonó a 2052 m magas Les Plagnes-re. Fentről csúszhatunk le a Soleil nevű húzós felvonóhoz, amivel a terep legmagasabb pontjára juthatunk fel. Visszatérve Super Collet-be, északi irányban egy másik ülős felvonóval (Grand Collet) a Pré Rond szektorba lehet eljutni, amely terület rendkívül csendes, a lucfenyő-erdőben futó hangulatos pályákon kevés emberrel lehet találkozni. A Marmottes húzós lift tetejétől a kezdők is minden nehézség nélkül visszacsúszhatnak a központi részre, míg a Pré-Rond húzós lift tetejétől a gyakorlottabb síelők két, kihívást jelentő fekete pályát is kipróbálhatnak. A terep különlegessége, hogy - külön térítés ellenében - 8 pályán is lehetőség van éjszakai síelésre a Les Tufs és Le Grand Paul ülős felvonók mentén, sőt a hópark is ki van világítva.

A település közelében több hagyományos hegyi farm is látogatható, ahol helyi termékeket vásárolhatunk. A környék régóta ismert a hőforrásairól, a közeli Allevard településen az erre épült termálfürdőt is fel lehet keresni.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »