Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Le Collet d'Allevard
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1450 - 2140 m
Szintkülönbség 690 m
Sípályák hossza 35 km
Liftek száma 11
20 km
13 km
2 km
Húzólift
7
Ülőlift
4
Budapest: 1295 km, 12 óra 49 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 25 EURGyerek napijegy: 19 EUR
Értékelés:
5 (1)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Le Collet d'Allevard a Belledonne-hegység északi részén fekszik, 51 km-re Grenoble-tól és 48 km-re Chambéry-től. Az 1450 m magasan elhelyezkedő településről nagyszerű panoráma nyílik a Grésivaudan-völgyre és a Chartreuse hegyvonulatra.

A síterep központi része az 1640 m-en fekvő Super Collet. Itt található egy szánkópálya, sí-óvoda, könnyű gyakorlópályák, hópark és étterem, valamint innen indul egy ülős felvonó a 2052 m magas Les Plagnes-re. Fentről csúszhatunk le a Soleil nevű húzós felvonóhoz, amivel a terep legmagasabb pontjára juthatunk fel. Visszatérve Super Collet-be, északi irányban egy másik ülős felvonóval (Grand Collet) a Pré Rond szektorba lehet eljutni, amely terület rendkívül csendes, a lucfenyő-erdőben futó hangulatos pályákon kevés emberrel lehet találkozni. A Marmottes húzós lift tetejétől a kezdők is minden nehézség nélkül visszacsúszhatnak a központi részre, míg a Pré-Rond húzós lift tetejétől a gyakorlottabb síelők két, kihívást jelentő fekete pályát is kipróbálhatnak. A terep különlegessége, hogy - külön térítés ellenében - 8 pályán is lehetőség van éjszakai síelésre a Les Tufs és Le Grand Paul ülős felvonók mentén, sőt a hópark is ki van világítva.

A település közelében több hagyományos hegyi farm is látogatható, ahol helyi termékeket vásárolhatunk. A környék régóta ismert a hőforrásairól, a közeli Allevard településen az erre épült termálfürdőt is fel lehet keresni.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
6°C
15°C
Holnap
8°C
17°C
Holnapután
11°C
19°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.