Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Grand Tourmalet - La Mongie - Baréges
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1250 - 2500 m
Szintkülönbség 1250 m
Sípályák hossza 100 km
Liftek száma 29
58 km
35 km
7 km
Húzólift
12
Ülőlift
15
Nagykabinos lift
2
Budapest: 1992 km, 19 óra 43 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 51 EURGyerek napijegy: 44.50 EUR
Értékelés:
5 (2)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Le Domaine Turmalet a francia Pireneusok egyik legnagyobb, 100 km pályával rendelkező síterepe a Pic du Midi de Bigorre csúcsa alatt, alig 40 km-re Lourdes-tól.

A terep két település, az 1250 méter magasan lévő Baréges, illetve a tőle 16 km-re lévő, 1800 m-en fekvő La Mongie felől közelíthető meg. Baréges Franciaország egyik legrégebbi síterepe, melyet 1973-ban kapcsoltak össze La Mongie pályáival, a két rész között a Tourmalet-hágón lehet átkelni.

A terepen minden sítudáshoz lehet találni megfelelő pályát, a kezdők a La Mongie és a Tourmalet-hágó közti zöld és kék pályákon, vagy a Tournaboup feletti erdei pályákon gyakorolhatnak. A haladók sok piros és fekete pálya közül választhatnak, az egyik kihívást jelentő fekete pálya például a Coume l'Ayse, de a Prade Verde ülős felvonó tetejétől is csak meredek fekete pályán csúszhatunk vissza. A profiknak rengeteg off-piste lehetőség nyílik, például a gyors 6 üléses Caoubere lift tetejétől. Ugyanakkor a terep legmagasabb (már ami a jelzett pályákat illeti), 2476 m-es pontjáról a Bergers nevű kék pálya vezet le, igaz, innen indul egy klasszikus off-piste útvonal is, az "Aygues Cluses".

A terep fő nevezetessége a gyönyörű panorámát nyújtó 2877 m magas Pic du Midi de Bigorre, melynek tetején egy csillagvizsgáló kupolája látható. A csúcsra La Mongie-ból 15 perc alatt visz fel a kabinos felvonó. Fent étterem, panorámaterasz, és egy kis múzeum is található. Felejthetetlen programként lehetőség van egy teljes éjszakát eltölteni, benne vacsorával, vetítéses programokkal és persze csillagnézéssel. A csúcsról jelzett pálya nem, viszont több off-piste útvonal indul, de ezeken csak hegyi vezető kíséretében lehet lecsúszni (ilyen vezetőt például a helyi síiskolában találhatunk). A déli falon könnyebb a lejutás - ez nagyjából egy nehezebb fekete pályának megfelelő sítudást igényel - az északi fal jóval technikásabb. A terepről nem hiányozhat a hópark sem, a Parcours des Etoils a Tourmalet nevű 6 üléses felvonó mellett fekszik. A sífutók számára több mint 50 km pálya áll rendelkezésre.

Baréges-ben két gyógyhatású termálfürdő található (Les Grands Thermes és Les Thermes de la Reine), este pedig az éttermek és bárok mellett egy mozi nyújt szórakozási lehetőséget.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-2°C
8°C
Holnap
4°C
12°C
Holnapután
3°C
9°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.