Menü ≡

  Le Domaine du Tourmalet - La Mongie - Baréges Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1250 - 2500 m
Szintkülönbség
1250 m
Sípályák hossza
100 km
Liftek száma
29
12
15
2
58 km
35 km
7 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1993 km, 19 óra 13 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 46 EUR    Gyerek napijegy: 40.50 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-6°C
0°C
-7°C
-2°C
-8°C
-3°C
Hójelentés
Hóréteg
20 - 60 cm
Lift üzemben
0/29
Pálya üzemben
0 m
Utolsó havazás
2021.02.12.
Le Domaine du Tourmalet - fotók a síterepről
A síterep bemutatása
Le Domaine Turmalet a francia Pireneusok egyik legnagyobb, 100 km pályával rendelkező síterepe a Pic du Midi de Bigorre csúcsa alatt, alig 40 km-re Lourdes-tól.

A terep két település, az 1250 méter magasan lévő Baréges, illetve a tőle 16 km-re lévő, 1800 m-en fekvő La Mongie felől közelíthető meg. Baréges Franciaország egyik legrégebbi síterepe, melyet 1973-ban kapcsoltak össze La Mongie pályáival, a két rész között a Tourmalet-hágón lehet átkelni.

A terepen minden sítudáshoz lehet találni megfelelő pályát, a kezdők a La Mongie és a Tourmalet-hágó közti zöld és kék pályákon, vagy a Tournaboup feletti erdei pályákon gyakorolhatnak. A haladók sok piros és fekete pálya közül választhatnak, az egyik kihívást jelentő fekete pálya például a Coume l'Ayse, de a Prade Verde ülős felvonó tetejétől is csak meredek fekete pályán csúszhatunk vissza. A profiknak rengeteg off-piste lehetőség nyílik, például a gyors 6 üléses Caoubere lift tetejétől. Ugyanakkor a terep legmagasabb (már ami a jelzett pályákat illeti), 2476 m-es pontjáról a Bergers nevű kék pálya vezet le, igaz, innen indul egy klasszikus off-piste útvonal is, az "Aygues Cluses".

A terep fő nevezetessége a gyönyörű panorámát nyújtó 2877 m magas Pic du Midi de Bigorre, melynek tetején egy csillagvizsgáló kupolája látható. A csúcsra La Mongie-ból 15 perc alatt visz fel a kabinos felvonó. Fent étterem, panorámaterasz, és egy kis múzeum is található. Felejthetetlen programként lehetőség van egy teljes éjszakát eltölteni, benne vacsorával, vetítéses programokkal és persze csillagnézéssel. A csúcsról jelzett pálya nem, viszont több off-piste útvonal indul, de ezeken csak hegyi vezető kíséretében lehet lecsúszni (ilyen vezetőt például a helyi síiskolában találhatunk). A déli falon könnyebb a lejutás - ez nagyjából egy nehezebb fekete pályának megfelelő sítudást igényel - az északi fal jóval technikásabb. A terepről nem hiányozhat a hópark sem, a Parcours des Etoils a Tourmalet nevű 6 üléses felvonó mellett fekszik. A sífutók számára több mint 50 km pálya áll rendelkezésre.

Baréges-ben két gyógyhatású termálfürdő található (Les Grands Thermes és Les Thermes de la Reine), este pedig az éttermek és bárok mellett egy mozi nyújt szórakozási lehetőséget.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »