Menü ≡

  Les Angles Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1600 - 2376 m
Szintkülönbség
776 m
Sípályák hossza
55 km
Liftek száma
17
12
4
1
22 km
23 km
10 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1823 km, 18 óra 4 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 41.50 EUR    Gyerek napijegy: 37.50 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-3°C
5°C
-2°C
8°C
-2°C
7°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Les Angles a Keleti-Pireneusokban a Capcir-völgyben a Matemale-tó partján, Perpignan-tól 92, Andorrától 72 km-re fekvő síterep az azonos nevű kisváros felett. Les Angles, melynek 600 állandó lakosa mellett 18000 vendégágya van, büszke a katalán gyökereire, és a megnövekedett turistaforgalom ellenére is megőrizte eredeti hangulatát.

A síterep 1630 és 2351 m között helyezkedik el, és a pályák 60%-a hóágyúzható, bár a nagyrészt északi fekvés miatt amúgy is elég hóbiztos terepnek számít. A felvonók a város különböző részeiről indulnak, közöttük állandó síbuszjárat közlekedik.

A síterep több szektorra osztható. A teljesen kezdők közvetlenül a város szívében gyakorolhatnak, és ugyancsak a kezdők és gyerekek paradicsoma a déli fekvésű Pla del Mir szektor. Itt található a 37 hektáros Les Angles Állatpark is, ahol a Pireneusok szinte teljes állatvilága megfigyelhető. A Bigorre szektor, és egyben az egész síterep központja a 2100 m-en fekvő Bigorre-plató, ahová a városból a Pelerins kabinos felvonóval lehet feljutni. Több étterem is található itt, és innen érhető el az igényesen felszerelt snowpark. A plató feletti 2325 m magas Roc d'Aude csúcsról egyik irányban a Costa Verde szektor kihívást jelentő fekete pályáin csúszhatunk le, vagy kipróbálhatjuk az off-piste lehetőségeket, másik irányban jó piros pályák vezetnek a Jassettes és a Balcére szektorok felé. Az előbbiből a Mermet Mur nevű, néhol igen meredek fekete, vagy a könnyű, zöld, erdei Llaret nevű pályán csúszhatunk le egészen a városig. A Balcére szektorban van a terep legmagasabb pontja, a 2351 m magas Mont Llaret, ahová a Col Rouge húzós felvonó visz fel. Innen igen jó piros pályák vezetnek lefelé, de a gyakorlottabbaknak érdemes végigcsúszni a terep szélét jelentő Roc de Peborny nevű fekete pályán, amely eleinte nagyszerű panorámát kínál, és később, az erdőhatár alatt válik igazán meredekké. A lenti kivilágított pályákon szombatonként - illetve a szünidő alatt minden nap - lehetőség van esti síelésre. A sífutóknak 36 km sífutópálya áll rendelkezésükre. A síterep része a Neiges Catalanes terepcsoportnak, így a síbérlet több más terepre is érvényes.

Síelés utáni felfrissülésre kiválóan alkalmas a Les Angles-től 4 km-re, Matemale-ban lévő uszodakomplexum, de ki lehet próbálni a tóparti Matte erdőben lévő, több mint 70 különböző nehézségű elemből álló kalandparkot is. További kikapcsolódást jelenthet a városban lévő mozi és bowling-pálya. És aki még további élményekre vágyik, annak ajánlható a Les Angles-től 11 km-re lévő csodálatos Fontabriouse cseppkőbarlang meglátogatása.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »