Menü ≡

  Les Brasses Franciaország

Síterep adatok
Magasság
900 - 1500 m
Szintkülönbség
600 m
Sípályák hossza
30 km
Liftek száma
12
9
3
15 km
12 km
3 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1249 km, 12 óra 17 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 26.95 EUR    Gyerek napijegy: 19.80 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-2°C
10°C
0°C
7°C
-3°C
7°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Les Brasses Genftől alig 30 km-re lévő viszonylag alacsony fekvésű síterep, amely ezt a hátrányt a több, mint 60 hóágyú üzembe állításával igyekezett kompenzálni. A terep három szektorra bontható: Les Cheneviéres, Chaine d’Or és Les Places.

A Les Chenevieres-i részen található a terep egyetlen fekete pályája, a La Joux, valamint a snowpark. A tanulópályák Chaine d’Or alsó részén találhatók, és innen indul egy 15 km hosszú sífutópálya Plaine Joux felé, ahol még több sífutópályába lehet becsatlakozni, és ahol szánkópálya és a biatlon számára lőtér is található. A terep legmagasabb pontjára, az 1503 m magas Pointe des Brasses-re a La Pointe húzós felvonó visz fel, ahonnan szép panoráma nyílik a Mont Blanc tömbjére. A csúcsról mindhárom szektor felé vissza lehet csúszni.

Síelés után érdemes felkeresni a közelben lévő hangulatos Saint Jeoire városkát, melynek fő látnivalói a Szent György templom és a mellette lévő négyszögletes torony, valamint a XIII. századi Beauregard kastély, és a közelében található látogatható sajtkészítő üzem (La Ferme du Chateau de Beauregard).
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »