Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Masik Ski Resort Észak-Korea

Síterep adatok
Magasság
650 - 1350 m
Szintkülönbség
700 m
Sípályák hossza
17 km
Liftek száma
5
1
3
1
6 km
8 km
3 km
A síterep bemutatása
Az észak-koreai Kangwon tartományban található Wonsan külvárosától 20 kilométerre fekszik a Masik Ski Resort, mely az 1350 m magas Taehwa csúcstól egészen a 650 méteres tengerszint feletti magasságig terül el.

A tölgy- és hárserdőkkel övezett hegy nyugati oldala kellemesen lankás, míg a keleti oldalon meredek lejtőket találunk. Összesen kilenc kiépített, tökéletesre simított pályával rendelkezik a kezdőtől a haladó nehézségig. A síterepen található síiskola, síkölcsönző, síovi és a gyermekek számára kialakított hópark is. A pálya közvetlen közelében lévő százhúsz szobás Masikyrong Hotelben úszómedence, szauna, masszázs- és szépségszalon, billiárdterem, éttermek és egy műkorcsolyapálya is található.

A zárt, diktatórikus országban zajló építkezésről kevés független forrásból származó információnk van, a híradások nagy része az állam által közölt propagandafilm, így nem lehetünk teljesen biztosak azok valódiságában.

A beruházás 2013. márciusa körül kezdődött, és mindössze 10 hónap alatt készült el, ami rekordidőnek számít egy 2430 négyzetkilométeres síterep esetében. A hivatalos adatok szerint 25,5 millió euróból valósult meg a projekt, melynek keretében a sípályák mellett egy luxusszállodát, műjégpályát, úszómedencét és éttermeket is építettek.

A Masikryong (szó szerinti jelentése: „lópihentető hágó”) síterep Észak-Korea kormányának kezdeményezésére jött létre - a hivatalos propaganda szerint - azzal a céllal, hogy az emberek egy világszínvonalú komplexumban sportolhassanak, hogy megőrizzék erős fizikumukat és mentális egészségüket. A találgatások szerint azonban a II. világháború óta különvált Dél-Korea miatt volt szükség ilyen gyors tempójú építkezésre, ez az ország nyerte meg ugyanis a 2018-as téli olimpia rendezési jogát. Az Észak-Koreában uralkodó Kim Dzsongunnak valószínűleg az titkolt szándéka, hogy megrendezhessen néhányat az olimpiai sportesemények közül.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »