Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Melchsee - Frutt Svájc

Síterep adatok
Magasság
1080 - 2225 m
Szintkülönbség
1145 m
Sípályák hossza
36 km
Liftek száma
11
5
4
1
1
20 km
6 km
10 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1058 km, 10 óra 46 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 55 CHF    Gyerek napijegy: 20 CHF
Régióbérlet: Schneepass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
0°C
12°C
0°C
14°C
2°C
16°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Melchsee - Frutt - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Melchsee-Frutt Közép-Svájc egyik legszebb fekvésű üdülőfaluja 1920 méteres magasságban 2200-2500 méteres hegycsúcsok ölelésében. A síterep Budapesttől 1100 km-re, Luzerntől 35, Zürichtől 85 km-re fekszik. Megközelítése Luzern felől a 8-as úton a legegyszerűbb, ahonnan Sarnennél Kerns felé kell letérni Stöckalp felé. Autóval és tömegközlekedéssel Stöckalpig juthatunk el, ahonnan a síbérlet megváltását követően gondola-felvonó visz fel Melchsee-Frutt üdülőfaluig. Stöckalpon az autót fizetős parkolóban lehet hagyni.

A síterep a hóviszonyoktól függően december közepétől április első feléig várja a sportolni vágyókat. A síterep nagyjából tudásszint szerint alapvetően 3, egymással összeköttetésben álló részre tagolható: 1.) Vogelbüel és a mellette lévő gyerek és tanuló pályák a kezdőknek és tanulni vágyóknak nyújt gyakorlási lehetőséget; 2.) az Erzeggről és Balmeregghornról levezető kék és piros pályák egy darab fekete pályával megspékelve a már gyakorlott síelőket várja; 3.) míg a Bonistockról levezető, zömében fekete pályarendszer a profi síelők kedvelt célpontja. A preparált pályák mellett, a Balmeregghornról induló pályák között, saját felelősségre off-pist síelési lehetőség is várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat. A még több adrenalinra vágyó akrobata síelők és snowboardosok a különböző nehézségű mutatványelemekkel szolgáló Frutt-parkban (snowpark) élhetik ki magukat, amely az Erzegg és a Distelboden között található 3 részre tagoltan, téma és nehézségi fok szerint. A komoly snowpark mellett, egy kellemes síelős nap után mindenképpen óriási élmény levezetésképpen Melchsee-Fruttból az erdős és szerpentines völgymeneti pályán leereszkedni Stöckalpra. A pályák zöme 1800 és 2200 m közötti fekvésű és északi tájolású, így elég hóbiztos síterepnek számít.

A falu közvetlen közelében található a Melchsee, egy félórás sétára pedig a Tannensee, ahol télen lékhorgászni is lehet. Komoly méretű és fantasztikus környezetben elterülő sífutó pályák az üdülőfalu érintésével megkerülik az imént említett két tavat. Melchsee-Frutt faluból indulnak kijelölt és biztonságos hótúra útvonalak Erzegg és Tannalp irányába, amelyek a szintkülönbség miatt hótalppal biztonságos célpontok. A bakancsos túrázóknak télen a tavak körül kialakított téli túraútvonalak bejárása ajánlott. A panorámaliftből teljes rálátás nyílik a csipkés hegycsúcsok ölelte fennsíkra, a sípályákra és a tavakra, a horizont délkeleti határán pedig tiszta időben a Titilis sziluettje is feldereng. Egy 1000 méter szintkülönbségű szánkópálya is várja a kikapcsolódókat Melchsee-Frutt és Stöckalp között.

Ár-érték arányát tekintve, jó infrastruktúráját és hóbiztosságát figyelembe véve egy igazi svájci gyöngyszem.

gabesz777 beszámolója alapján frissítve
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »