Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Melchsee - Frutt
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1080 - 2255 m
Szintkülönbség 1175 m
Sípályák hossza 36 km
Liftek száma 15
20 km
6 km
10 km
Húzólift
9
Ülőlift
4
Kiskabinos lift
1
Nagykabinos lift
1
Síszezon: 2023.12.16. – 2024.04.07.
A síterep nyitva van. 29,3 km pálya és 15 lift üzemel. Részletek
Budapest: 1058 km, 11 óra 5 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 59 CHFGyerek napijegy: 25 CHF
Régióbérlet: Schneepass
Értékelés:
4 (1)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Melchsee-Frutt Közép-Svájc egyik legszebb fekvésű üdülőfaluja 1920 méteres magasságban 2200-2500 méteres hegycsúcsok ölelésében. A síterep Budapesttől 1100 km-re, Luzerntől 35, Zürichtől 85 km-re fekszik. Megközelítése Luzern felől a 8-as úton a legegyszerűbb, ahonnan Sarnennél Kerns felé kell letérni Stöckalp felé. Autóval és tömegközlekedéssel Stöckalpig juthatunk el, ahonnan a síbérlet megváltását követően gondola-felvonó visz fel Melchsee-Frutt üdülőfaluig. Stöckalpon az autót fizetős parkolóban lehet hagyni.

A síterep a hóviszonyoktól függően december közepétől április első feléig várja a sportolni vágyókat. A síterep nagyjából tudásszint szerint alapvetően 3, egymással összeköttetésben álló részre tagolható: 1.) Vogelbüel és a mellette lévő gyerek és tanuló pályák a kezdőknek és tanulni vágyóknak nyújt gyakorlási lehetőséget; 2.) az Erzeggről és Balmeregghornról levezető kék és piros pályák egy darab fekete pályával megspékelve a már gyakorlott síelőket várja; 3.) míg a Bonistockról levezető, zömében fekete pályarendszer a profi síelők kedvelt célpontja. A preparált pályák mellett, a Balmeregghornról induló pályák között, saját felelősségre off-pist síelési lehetőség is várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat. A még több adrenalinra vágyó akrobata síelők és snowboardosok a különböző nehézségű mutatványelemekkel szolgáló Frutt-parkban (snowpark) élhetik ki magukat, amely az Erzegg és a Distelboden között található 3 részre tagoltan, téma és nehézségi fok szerint. A komoly snowpark mellett, egy kellemes síelős nap után mindenképpen óriási élmény levezetésképpen Melchsee-Fruttból az erdős és szerpentines völgymeneti pályán leereszkedni Stöckalpra. A pályák zöme 1800 és 2200 m közötti fekvésű és északi tájolású, így elég hóbiztos síterepnek számít.

A falu közvetlen közelében található a Melchsee, egy félórás sétára pedig a Tannensee, ahol télen lékhorgászni is lehet. Komoly méretű és fantasztikus környezetben elterülő sífutó pályák az üdülőfalu érintésével megkerülik az imént említett két tavat. Melchsee-Frutt faluból indulnak kijelölt és biztonságos hótúra útvonalak Erzegg és Tannalp irányába, amelyek a szintkülönbség miatt hótalppal biztonságos célpontok. A bakancsos túrázóknak télen a tavak körül kialakított téli túraútvonalak bejárása ajánlott. A panorámaliftből teljes rálátás nyílik a csipkés hegycsúcsok ölelte fennsíkra, a sípályákra és a tavakra, a horizont délkeleti határán pedig tiszta időben a Titilis sziluettje is feldereng. Egy 1000 méter szintkülönbségű szánkópálya is várja a kikapcsolódókat Melchsee-Frutt és Stöckalp között.

Ár-érték arányát tekintve, jó infrastruktúráját és hóbiztosságát figyelembe véve egy igazi svájci gyöngyszem.

gabesz777 beszámolója alapján frissítve
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-6°C
1°C
Holnap
-6°C
-2°C
Holnapután
-8°C
-4°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 10 - 280 cm
Lift üzemben 15/15
Pálya üzemben29,3 km
Utolsó havazás 2024.03.01.
Részletes hójelentés
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.