Menü ≡

  Monte Bianco Olaszország

Síterep adatok
Magasság
1370 - 3466 m
Szintkülönbség
2096 m
Sípályák hossza
0 m
Liftek száma
2
2
Budapest: 1174 km, 11 óra 25 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 55 €
Régióbérlet: Aosta Valley Skipass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-10°C
-9°C
-9°C
-7°C
-5°C
-5°C
Hójelentés
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
Monte Bianco - fotók a síterepről
A síterep bemutatása
Courmayeur - Monte Bianco (ismertebb, francia nevén Mont Blanc) síterepe igazi ínyencségnek számít a síelők világában, nem véletlenül szokás a világ nyolcadik csodájaként is emlegetni bizonyos körökben.

Courmayeur városka az olasz-francia határ mellett, a 11,6 km hosszú Mont Blanc alagút közvetlen közelében fekszik. A város nyugati szélén egy másik, "hagyományos" síterep, a Courmayeur található, északon azonban a felvonók egy egészen más világot tárnak fel az extrém síelést kedvelők előtt.

A 3466 méteres csúcsra az olasz és a francia oldalról is nagykabinos liftekkel lehet feljutni. Itt található a Mer de Glace, a Mont Blanc legnagyobb gleccsere. Nevének jelentése "Jégtenger" és jelenleg kb. 14 km hosszú. Ez adja a lenyűgöző, adrenalinnal teli freeride síterep alapjait.

Figyelem! A hegyen nincsenek kijelölt illetve ellenőrzött útvonalak, így a síelés, a sítúrázás illetve a túrázás egyaránt kizárólag saját felelősségre történik. Megfelelő felszerelés és technikai háttér valamint tapasztalat erősen ajánlott!

Megfelelő hóviszonyok esetén az olasz oldalon a Mont Blanc alagútig, a francia oldalon pedig akár Chamonix-be is le lehet síelni!

Az erre járók egyik kedvence az olasz oldali völgyből induló kabinos lift középállomásánál, kb. 2200 méter magasan található Pavillon étterem, ahonnan nem csak a kilátás lenyűgöző, de a híresztelések szerint az ételek is kiválóak!
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »