Izrael
Mt. Hermon - Golan
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1640 - 2040 m
Szintkülönbség 400 m
Sípályák hossza 45 km
Liftek száma 3
2 km
40 km
3 km
Ülőlift
3
Értékelés:
3.7 (3)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
Izrael egyetlen síterepe az ország legmagasabb hegycsúcsának a Mt. Hermon-nak a lábánál helyezkedik el. A híradásokból ismert, azaz inkább hírhedt Golán-fennsíkon található síterepen az utóbbi években több mint egymillió dollárt fordítottak fejlesztésre.
Az ország több mint 2000 hobbisíelője mellett további ezrek látogatják a síterepet csupán az élmény kedvéért, amelyet a szánkózás és a hógolyózás jelent a mediterrán éghajlaton. A sípályán és a pályán kívüli síelési lehetőségeken kívül az ide érkezők számára elkülönített szánkópálya, snowboardpark és nyári bobpálya is rendelkezésére áll.
A síterepnek saját síiskolája van, az oktatókat Európában és az Egyesült-Államokban képzik, a hegyimentőszolgálat pedig itt tulajdonképpen azonos az izraeli határvédelmi elitalakulattal. A síterület központját a völgyben fekvő Neve Ativ település alkotja, ahol számos hotel és étterem várja az idelátogató vendégeket.
A közelben fekvő arab lakosságú Arab Magdal településsel példás az együttműködés a nemzetiségi és kulturális különbségek ellenére is, amely mintegy előrevetíti a régió remélhetően békés jövőjét.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.