Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Mt. Hermon - Golan Izrael

Síterep adatok
Magasság
1640 - 2040 m
Szintkülönbség
400 m
Sípályák hossza
45 km
Liftek száma
3
3
2 km
40 km
3 km
Mt. Hermon - Golan - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
Izrael egyetlen síterepe az ország legmagasabb hegycsúcsának a Mt. Hermon-nak a lábánál helyezkedik el. A híradásokból ismert, azaz inkább hírhedt Golán-fennsíkon található síterepen az utóbbi években több mint egymillió dollárt fordítottak fejlesztésre.
Az ország több mint 2000 hobbisíelője mellett további ezrek látogatják a síterepet csupán az élmény kedvéért, amelyet a szánkózás és a hógolyózás jelent a mediterrán éghajlaton. A sípályán és a pályán kívüli síelési lehetőségeken kívül az ide érkezők számára elkülönített szánkópálya, snowboardpark és nyári bobpálya is rendelkezésére áll.
A síterepnek saját síiskolája van, az oktatókat Európában és az Egyesült-Államokban képzik, a hegyimentőszolgálat pedig itt tulajdonképpen azonos az izraeli határvédelmi elitalakulattal. A síterület központját a völgyben fekvő Neve Ativ település alkotja, ahol számos hotel és étterem várja az idelátogató vendégeket.
A közelben fekvő arab lakosságú Arab Magdal településsel példás az együttműködés a nemzetiségi és kulturális különbségek ellenére is, amely mintegy előrevetíti a régió remélhetően békés jövőjét.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »