Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Mt. Hotham Ausztrália

Síterep adatok
Magasság
1450 - 1845 m
Szintkülönbség
395 m
Sípályák hossza
30 km
Liftek száma
13
4
9
6 km
12 km
12 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Felnőtt napijegy: 142 AUD    Gyerek napijegy: 79 AUD
Régióbérlet: Epic Pass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-3°C
8°C
-3°C
8°C
-1°C
11°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Télen fehér ruhát öltenek Victoria állam havas hegyei, és kezdetét veszi a síélet az ottani terepeken, így Hothamen is. Az ausztrál síelés „ellenzői” legtöbbször a lapos pályákat emlegetik fel. Tény, hogy aligha találunk olyan duplagyémántosokat, mint Kanadában vagy az Egyesült Államokban, de Chamonix meredélyeit is hiába keressük itt. Ez alól talán kivételt képez Hotham, ahol ausztrál viszonylatban kiemelkedően magas a meredekebb lejtők száma, sőt állítólag itt találjuk az igazán nagy kihívást jelentő lejtőket. Talán nem véletlen, hogy a jó síelők és deszkások közt óriási népszerűségnek örvend a síterep, ráadásul Victoria állam síterepei közül itt esik a legtöbb hó, így akár pályán kívül is kalandozhatunk az eukaliptusz fák közt.
Természetesen a legtöbb ausztrál síterephez hasonlóan, itt is kiemelt figyelem kíséri a családosokat; a jól felszerelt síiskola mellett bébi csőszök, családbarát hotelek és gyermekbarát éttermek várják a szülőket és lurkókat egyaránt. A korán kelők csütörtöktől vasárnapig már reggel fél nyolctól használhatják a Heavenly ülőfelvonót, és ha még ez sem lenne elég; este fényárban úszó pályákon húzhatjuk az íveket. A freeriderek érvényes bérlettel ingyenes cat skiing túrákon vehetnek részt, ahol guide kalauzolja az érdeklődőket Hotham mélyhó birodalmába.
A síelésen kívül hótalpas túrákon vehetünk részt, belepattanhatunk egy kutyaszánba, vagy rá egy hómobilra. Egyszóval Hotham hihetetlenül gazdag programajánlattal várja a tél szerelmeseit júniustól szeptember végéig.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »