Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
Magyarország
Dunakömlőd - Paks
Hozzáadás a kedvencekhez
A felvonót lebontották, a síterep megszűnt.
SÍTEREP ADATOK
Magasság 114 - 166 m
Szintkülönbség 52 m
Sípályák hossza 2,5 km
Liftek száma 1
1 km
1,5 km
Húzólift
1
Budapest: 117 km, 1 óra 13 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.7 (19)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A sípálya már évek óta nem üzemel.

A dunakömlődi sípálya építése a 80-as évek közepére nyúlik vissza, amikor néhány síelni szerető ember összefogásában elindult egy projekt, melynek eredményeként létrejött a létesítmény. Óriási segítséget adott a Paksi Atomerőmű akkori vezetősége, a vendégmunkás lengyel és orosz építő gárda, ki-ki a maga hozzáértésével és eszközeivel. A terület kiválasztása a körülményekhez képest nagyon szerencsés: északi (hótartó) lejtő, kb. 60 méter szintkülönbségű, 300-350 méter hosszú, 50-100 méter széles füves rét, melyet természetesen némi földmunkával ki kellett alakítani. A sípályát két oldalt erdő övezi.

A sípálya tengerszint feletti magassága csupán 125-185 méter, ami természetesen messze nem az legideálisabb földrajzi helyzet, ennek ellenére minden télen (2003-ig) sikerült beüzemelni a pályát. Szerencsére már 10 cm hó is elengedő volt, mivel a pálya talaja füves (követ akkor találsz ha hozol!), ráadásul a környékbeli síelést szerető emberek minden ősszel golfpálya minőségben lenyírták a pálya teljes területét, így valóban már minimális hó esetén is megnyílt a lehetőség a csúszkálásra. Sajnos az utóbbi évek hószegény telein már nem tudott kinyitni a síterep. Hóágyú nincs a sípályán.

A falusi turizmus keretén belül a sípálya szép kirándulóhely, kiépített pihenő asztalokkal és padokkal. Nem utolsó sorban nem csak a Halászcsárda, hanem a présházsor és a borkóstolások kapcsán is ismertté vált Dunakömlőd!

A sípálya megközelítése:
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
13°C
26°C
Holnap
15°C
27°C
Holnapután
15°C
28°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
FOTÓK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.