Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Serra da Estrela Portugália

Síterep adatok
Magasság
1851 - 1967 m
Szintkülönbség
116 m
Sípályák hossza
5.9 km
Liftek száma
3
2
1
2.4 km
2.5 km
1 km
Budapest: 2824 km, 26 óra 36 perc Útvonalterv
Régióbérlet: Snowpass Card
mastercard
Serra da Estrela - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
A Serra da Estrela hegységben fekszik az ország egyetlen síterepe, amelynek a neve megegyezik a hegységgel, ahol elterül. Serra da Estrela az óceán felől érkező, csapadékos nyugati szeleknek van kitéve, így bár délebbre fekszik, mint a Pireneusok, de mégis kb. annyi csapadékot kap, mint a Pireneusok magasabban fekvő lejtői (3500 mm évente). Ez a csapadék télen hó formájában hullik le, akár több méteres hó is lehet itt egy-egy szezonon belül. A hegység magasabb térszínein, habár foltokban, de még júliusban is fellelhető a hó. A 90-es években három húzólift működött, s pár km pályán csúszkálhattak az ide érkezők, azóta viszont hatalmas összeget invesztáltak a fejlesztésébe, melynek eredménye egy modern, megannyi szolgáltatást nyújtó sícentrum lett.

Évre minél több idelátogató győződik meg arról, hogy valóban minőségi sízést nyújt a hely. A szezon december közepétől március közepéig tart, bár az első hó rendszerint már novemberben leesik. Március közepe után azonban az egyre enyhébbre forduló időjárás már nem teszi lehetővé a természetes havon történő sízést, azonban két sípálya snowflex borítású, így ezeken gyakorlatilag a hómentes időszakokban is lehet sízni (mindkettőn esti sízés is lehetséges, egészen 22 h-ig). A biztos havat hóágyúk garantálják.

A téli sportokon kívül azonban még számtalan sportlehetőség és látnivaló van a környéken. Így a történelmi várak, kastélyok és települések, így a Belmonte, Sortelha vagy éppen Monsanto. Ami a sportlehetőségeket illeti: vadvízi evezés, hegyi kerékpár, sziklamászás stb., illetve egy szabadtéri úszómedence is van. Szálláslehetőségek legközelebb Penhas da Saude településen, ami valójában egy télisport üdülőfalu, ahol az apartmanoktól kezdve a szállodákig szinte mindent megtalálunk. A település jól felszeret sí- és snowboardkölcsönzővel is rendelkezik.
Olvasd tovább
Síterepajánló
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 160 vendég és 13 regisztrált felhasználó látogatja.