Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Saint Pierre de Chartreuse - Le Planolet Franciaország

Síterep adatok
Magasság
900 - 1800 m
Szintkülönbség
900 m
Sípályák hossza
35 km
Liftek száma
15
11
3
1
18 km
12 km
5 km
Budapest: 1315 km, 13 óra 9 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 26 EUR    Gyerek napijegy: 18 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
3°C
12°C
4°C
16°C
6°C
17°C
Hójelentés
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
Saint Pierre de Chartreuse - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
St. Pierre de Chartreuse a Chartreuse Nemzeti Parkban fekszik Chambéry és Grenoble között, ez utóbbitól 27 km távolságban. A városka fő nevezetessége a közelben található, 1084-ben alapított kolostor, amely - mivel ma is működik - csak kívülről tekinthető meg.
A síterep a Chartreuse régió legnagyobb síterepe. A pályarendszer egyik szélén elhelyezkedő városból az Essarts nevű kabinos felvonóval juthatunk fel 1350 m magasra, ahol a sí-óvoda, bébipályák, hó-park és étterem található. A terep legmagasabb pontjához, az 1680 m-en lévő La Scia szállodához két ülős felvonóval is fel lehet jönni, lefelé kék, piros és fekete pályán is lecsúszhatunk. A terep másik széle az 1100 m magasan fekvő Le Planolet, itt szintén van sí-óvoda, étterem és néhány bébipálya, a fő rendszerbe a Fraisses nevű ülős felvonóval kapcsolódhatunk be. A közelben található még néhány jóval kisebb terep, mint például a 4 húzós felvonóval rendelkező St. Hugues les Egaux, vagy a 15 km pályával rendelkező Entremont de Chartreuse.

Síelés után érdemes megtekinteni a városban a Szt. Hugó templomot, és a mellette lévő kortárs festőművészeti kiállítást.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »