A coloradói síterep a világszerte híres, a freerider szíveket megdobogtató champagne powder szülőotthonának tekinthető, ugyanis az elnevezés innen származik. Az 1950-es években egy helyi farmer használta először a kifejezést a rendkívül puha és könnyű porhóra.
De mi is az a champagne powder? A Csendes-óceántól érkező eső/hófelhőknek hosszú utat kell megtenniük, míg elérik Colorado hegyeit. Útjuk során több hegységbe is belebotlanak, Colorado előtt a utahi Wasatch hegység fölözi le a hófelhőket, majd a coloradói Park Range újra havazásra „kényszeríti azokat”; a helyiek etetésnek nevezik a jelenséget. A hó a nagy magasságokban gyorsan lehűl és megfagy, miután leesett - szintén a magasságnak köszönhetően - sokáig puha és száraz marad.
Továbbá ezek a területek már távolabb fekszenek az óceántól, és a megannyi észak-dél irányú vonulat és a köztük fekvő félsivatagos vidékek garanciái a száraz, alacsony nedvesség tartalmú levegőnek.
Steamboat kiterjedt pályarendszere meredek buckapályákat, puha porhóval borított erdős részeket és első osztályúan kezelt pályákat kínál. A terep hat hegyre épült, amelyek közt oda-vissza hintázhatunk. Liftrendszere modern, jellemzően ülő- és egy kabinos felvonókat vonultat fel. Az elmúlt években 30 millió dollárt költöttek fejlesztésekre, melynek keretében épült meg a hatüléses Christie Peak Express. 3200 fő/óra kapacitásának köszönhetően gyakorlatilag ismeretlen fogalomnak számít a várakozási idő, legalábbis ami ezt a felvonót illeti.
A mélyhó szerelmeseinek körében a kimagaslóan nagy porhavas napok száma miatt favorit. S valóban, Steamboatra heti rendszerességgel érkeznek a hófelhők, így tartva mindig frissen a megannyi pályán kívüli részeket.
A síparadicsom előnye, hogy az Aspen környéki síhegyek és Vail valósággal lecsapolja a tömeget, így itt még főszezonban is találunk szabad lejtőket.
A hely családosoknak ideális, különösen a rendkívül szakképzett síoktatói gárda végett.