Menü ≡

  Steamboat USA

Síterep adatok
Magasság
2103 - 3221 m
Szintkülönbség
1118 m
Sípályák hossza
165 km
Liftek száma
17
1
14
2
25 km
95 km
45 km
Síszezon időszaka: 2020.12.01. – 2021.04.11.
A síterep nyitva van. 163 km km pálya és 16 lift üzemel. Részletek
Felnőtt napijegy: 199 USD    Gyerek napijegy: 139 USD
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-6°C
2°C
-8°C
5°C
-13°C
-6°C
Hójelentés
Hóréteg
65 - 135 cm
Lift üzemben
16/17
Pálya üzemben
163 km
Utolsó havazás
2021.03.05.
A síterep bemutatása
A coloradói síterep a világszerte híres, a freerider szíveket megdobogtató champagne powder szülőotthonának tekinthető, ugyanis az elnevezés innen származik. Az 1950-es években egy helyi farmer használta először a kifejezést a rendkívül puha és könnyű porhóra.
De mi is az a champagne powder? A Csendes-óceántól érkező eső/hófelhőknek hosszú utat kell megtenniük, míg elérik Colorado hegyeit. Útjuk során több hegységbe is belebotlanak, Colorado előtt a utahi Wasatch hegység fölözi le a hófelhőket, majd a coloradói Park Range újra havazásra „kényszeríti azokat”; a helyiek etetésnek nevezik a jelenséget. A hó a nagy magasságokban gyorsan lehűl és megfagy, miután leesett - szintén a magasságnak köszönhetően - sokáig puha és száraz marad.
Továbbá ezek a területek már távolabb fekszenek az óceántól, és a megannyi észak-dél irányú vonulat és a köztük fekvő félsivatagos vidékek garanciái a száraz, alacsony nedvesség tartalmú levegőnek.
Steamboat kiterjedt pályarendszere meredek buckapályákat, puha porhóval borított erdős részeket és első osztályúan kezelt pályákat kínál. A terep hat hegyre épült, amelyek közt oda-vissza hintázhatunk. Liftrendszere modern, jellemzően ülő- és egy kabinos felvonókat vonultat fel. Az elmúlt években 30 millió dollárt költöttek fejlesztésekre, melynek keretében épült meg a hatüléses Christie Peak Express. 3200 fő/óra kapacitásának köszönhetően gyakorlatilag ismeretlen fogalomnak számít a várakozási idő, legalábbis ami ezt a felvonót illeti.
A mélyhó szerelmeseinek körében a kimagaslóan nagy porhavas napok száma miatt favorit. S valóban, Steamboatra heti rendszerességgel érkeznek a hófelhők, így tartva mindig frissen a megannyi pályán kívüli részeket. A síparadicsom előnye, hogy az Aspen környéki síhegyek és Vail valósággal lecsapolja a tömeget, így itt még főszezonban is találunk szabad lejtőket. A hely családosoknak ideális, különösen a rendkívül szakképzett síoktatói gárda végett.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »