Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
Norvégia
Stryn Summerski
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1060 - 1300 m
Szintkülönbség 240 m
Sípályák hossza 4 km
Liftek száma 1
3 km
1 km
Ülőlift
1
Felnőtt napijegy: 499 NOKGyerek napijegy: 410 NOK
Értékelés:
3 (1)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Stryn városa Norvégia nyugati részén, a Nordfjord nyúlványainak végén található. A nyári sícentrum az innen kocsival kb. 45 perc alatt megközelíthető Strynefjellet északi lejtőin fekszik. A gleccserhez vezető 258-as út és hágó októbertől májusig zárva van, maga a síterep is csak nyári időszakban, általában május végétől, júliusis tart nyitva. Ezt az utat több, mint 100 éve építették ki, az akkori időkben javarészt "puszta kézzel" dolgozó helyiek.
A síelés hagyománya az 1930-as évekre tekint vissza, amikor pár lelkes sportoló ezen a környéken fedezte fel a nyári sízés örömeit. Kezdetben a felvonók híján az emberek saját maguk másztak fel a hegyre, hogy a lesiklást élvezhessék, később már mobil liftekkel ügyeskedtek. Az 1980-as években építették meg az első sífelvonót, mára egy kétszemélyes ülőlift szolgálja ki a sízőket.
A kezelt sípályák összhossza 4 km, de a freeride adta lehetőségek miatt jóval több helyet sízhetünk be. A sícentrumon kívül is ideális helyszínek vannak túrasízésre és freerideozásra, azonban ezeken a helyeken csak helyismerettel rendelkező túravezetővel induljuk útnak!
Ahogy Norvégiában minden szolgáltatás, úgy a sízés és a síkölcsönzés is igen sokba kerül a magyar pénztárcánkhoz mérten: a napi síjegyek ára a legdrágább európai terepekével vetekszik. A legközelebbi szálláshely a folveni kempingben található, ahol viszonylag olcsón lehet sátorhelyet kapni.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-5°C
4°C
Holnap
-3°C
10°C
Holnapután
6°C
13°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.