Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Stryn Summerski Norvégia

Síterep adatok
Magasság
1060 - 1300 m
Szintkülönbség
240 m
Sípályák hossza
4 km
Liftek száma
1
1
3 km
1 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Felnőtt napijegy: 450 NOK    Gyerek napijegy: 390 NOK
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-2°C
7°C
-3°C
2°C
-3°C
5°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Stryn városa Norvégia nyugati részén, a Nordfjord nyúlványainak végén található. A nyári sícentrum az innen kocsival kb. 45 perc alatt megközelíthető Strynefjellet északi lejtőin fekszik. A gleccserhez vezető 258-as út és hágó októbertől májusig zárva van, maga a síterep is csak nyári időszakban, általában május végétől, júliusis tart nyitva. Ezt az utat több, mint 100 éve építették ki, az akkori időkben javarészt "puszta kézzel" dolgozó helyiek.
A síelés hagyománya az 1930-as évekre tekint vissza, amikor pár lelkes sportoló ezen a környéken fedezte fel a nyári sízés örömeit. Kezdetben a felvonók híján az emberek saját maguk másztak fel a hegyre, hogy a lesiklást élvezhessék, később már mobil liftekkel ügyeskedtek. Az 1980-as években építették meg az első sífelvonót, mára egy kétszemélyes ülőlift szolgálja ki a sízőket.
A kezelt sípályák összhossza 4 km, de a freeride adta lehetőségek miatt jóval több helyet sízhetünk be. A sícentrumon kívül is ideális helyszínek vannak túrasízésre és freerideozásra, azonban ezeken a helyeken csak helyismerettel rendelkező túravezetővel induljuk útnak!
Ahogy Norvégiában minden szolgáltatás, úgy a sízés és a síkölcsönzés is igen sokba kerül a magyar pénztárcánkhoz mérten: a napi síjegyek ára a legdrágább európai terepekével vetekszik. A legközelebbi szálláshely a folveni kempingben található, ahol viszonylag olcsón lehet sátorhelyet kapni.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »