Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Telluride USA

Síterep adatok
Magasság
2659 - 3815 m
Szintkülönbség
1156 m
Sípályák hossza
88,2 km
Liftek száma
19
4
11
1
3
6,7 km
51,7 km
29,8 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Felnőtt napijegy: 205 USD    Gyerek napijegy: 119 USD
Régióbérlet: Epic Pass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-12°C
6°C
-5°C
12°C
-1°C
15°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Telluride - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Ha Colorado, akkor legtöbbünknek Aspen és Vail terjedelmes pályarendszerei jutnak eszünkbe. Azonban hiába kínál e két síterep megannyi lejtőt és felvonót, egy valami, nekünk európaiaknak hiányzik: a magashegységi "feeling". A kissé piszkálódó német sítesztek némelyike a következőt írja: olyan itt síelni, mint a Német-középhegységben.
Jól belegondolva némi igazságtartalma van a kijelentésnek, hiszen a magas erdőhatár miatt itt még sokszor 3000 méteren is kiterjedt fenyvesek uralják a tájat.

Mégis van a coloradói hegyek közt egy kis falucska, és felette egy síparadicsom ami igazi magashegységi hangulatot áraszt: Telluride, mely Colorado állam dél-nyugati részén, a San Juan láncolatban található. A falu története a nagy aranylázig nyúlik vissza, az 1800-as években megannyi kalandor jött ide szerencsét próbálni. Manapság az aranyláz a múzeumok falai közé szorítkozott, helyette a téli sportok kerültek előtérbe. Az 1600 lelket számláló város közel 2700 méteres magasságban terül el. A várost és a síterepet megannyi négyezres öleli körbe, sőt az Egyesült Államokban ezen a környéken emelkedik a legtöbb négyezres.

Telluride az egyik legeldugottabb síközpontja az USA-nak, különlegessége, hogy a legmagasabb csúcsokról nem csak duplagyémántosok, hanem kék, sőt nem egyszer zöld pályák is levezetnek. Így sok sítereppel ellentétben, ahol a lélegzetelállító panorámában csak a profik gyönyörködhetnek, itt ugyanúgy a kezdőbbek is élvezhetik a pompás kilátást, napos időben egészen Utah államig ellátni. A símagazinok minden évben a legszebb síterepnek választják, és a svájci-alpokhoz szokták hasonlítani. Telluride az USA egyik legexkluzívabb és legdrágább síterepe. Egyedül Aspen-ben vannak magasabb ingatlanárak.

A Revelation Bowl-nak köszönhetően a legmagasabb lift hegyállomása jelenleg 3831 méter magasan van, innen még kb. 100-150 méterrel magasabbra lehet feljutni gyalog, ahonnan a Palmyra hegyoldalt lehet besízni.

A kihívásokat szeretők a megannyi duplagyémántos siratófalakon tehetik próbára tudásukat és bátorságukat, míg a kezdők a Bald Mountain enyhe lejtőin gyakorolgathatják az íveket, köztük a nagy favorit, a 7,4 kilométere keresztül kanyargó Galloping Goose. Apropó kihívások: a Gold Hill ülőfelvonó tetejéről indul a Plunge, ami jó ezer méteres szintkülönbséggel szakad a mélybe.

Természetesen egyetlenegy komolyabb síközpont sem létezhet funpark nélkül, itt mindjárt három közül is választhatunk: az Ute Park a kezdőknek, a Polar a középhaladóknak, míg a Hoot és Misty ugratóit és elemeit elsősorban a haladóbb freestyle síelők és deszkásoknak szánják. Funparkjai 2008-ban az OntheSnow felmérése szerint Coloradó legjobbjai voltak.

Ne feledkezzünk meg az aprés síről sem, lenn a völgyben jó néhány lokál várja esténként a szórakozni vágyó vendégeket. Telluride-ban nem csak a sípályákon, hanem a téren is megtalálja mindenki a számítását. Az egyszerű kricsniktől kezdve az elegáns éttermeken keresztül, a koktél vagy éppen oxigén bárig mindent találunk itt.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »