USA
Telluride
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 2660 - 3815 m
Szintkülönbség 1155 m
Sípályák hossza 88,2 km
Liftek száma 19
6,7 km
51,7 km
29,8 km
Húzólift
4
Ülőlift
11
Kombilift
1
Kiskabinos lift
3
Síszezon időszaka: 2022.11.26. – 2023.04.02.
A síterep nyitva van. 3 km pálya és 4 lift üzemel. Részletek
Felnőtt napijegy: 205 USDGyerek napijegy: 119 USD
Régióbérlet: Epic Pass
Értékelés:
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Ha Colorado, akkor legtöbbünknek Aspen és Vail terjedelmes pályarendszerei jutnak eszünkbe. Azonban hiába kínál e két síterep megannyi lejtőt és felvonót, egy valami, nekünk európaiaknak hiányzik: a magashegységi "feeling". A kissé piszkálódó német sítesztek némelyike a következőt írja: olyan itt síelni, mint a Német-középhegységben.
Jól belegondolva némi igazságtartalma van a kijelentésnek, hiszen a magas erdőhatár miatt itt még sokszor 3000 méteren is kiterjedt fenyvesek uralják a tájat.

Mégis van a coloradói hegyek közt egy kis falucska, és felette egy síparadicsom ami igazi magashegységi hangulatot áraszt: Telluride, mely Colorado állam dél-nyugati részén, a San Juan láncolatban található. A falu története a nagy aranylázig nyúlik vissza, az 1800-as években megannyi kalandor jött ide szerencsét próbálni. Manapság az aranyláz a múzeumok falai közé szorítkozott, helyette a téli sportok kerültek előtérbe. Az 1600 lelket számláló város közel 2700 méteres magasságban terül el. A várost és a síterepet megannyi négyezres öleli körbe, sőt az Egyesült Államokban ezen a környéken emelkedik a legtöbb négyezres.

Telluride az egyik legeldugottabb síközpontja az USA-nak, különlegessége, hogy a legmagasabb csúcsokról nem csak duplagyémántosok, hanem kék, sőt nem egyszer zöld pályák is levezetnek. Így sok sítereppel ellentétben, ahol a lélegzetelállító panorámában csak a profik gyönyörködhetnek, itt ugyanúgy a kezdőbbek is élvezhetik a pompás kilátást, napos időben egészen Utah államig ellátni. A símagazinok minden évben a legszebb síterepnek választják, és a svájci-alpokhoz szokták hasonlítani. Telluride az USA egyik legexkluzívabb és legdrágább síterepe. Egyedül Aspen-ben vannak magasabb ingatlanárak.

A Revelation Bowl-nak köszönhetően a legmagasabb lift hegyállomása jelenleg 3831 méter magasan van, innen még kb. 100-150 méterrel magasabbra lehet feljutni gyalog, ahonnan a Palmyra hegyoldalt lehet besízni.

A kihívásokat szeretők a megannyi duplagyémántos siratófalakon tehetik próbára tudásukat és bátorságukat, míg a kezdők a Bald Mountain enyhe lejtőin gyakorolgathatják az íveket, köztük a nagy favorit, a 7,4 kilométere keresztül kanyargó Galloping Goose. Apropó kihívások: a Gold Hill ülőfelvonó tetejéről indul a Plunge, ami jó ezer méteres szintkülönbséggel szakad a mélybe.

Természetesen egyetlenegy komolyabb síközpont sem létezhet funpark nélkül, itt mindjárt három közül is választhatunk: az Ute Park a kezdőknek, a Polar a középhaladóknak, míg a Hoot és Misty ugratóit és elemeit elsősorban a haladóbb freestyle síelők és deszkásoknak szánják. Funparkjai 2008-ban az OntheSnow felmérése szerint Coloradó legjobbjai voltak.

Ne feledkezzünk meg az aprés síről sem, lenn a völgyben jó néhány lokál várja esténként a szórakozni vágyó vendégeket. Telluride-ban nem csak a sípályákon, hanem a téren is megtalálja mindenki a számítását. Az egyszerű kricsniktől kezdve az elegáns éttermeken keresztül, a koktél vagy éppen oxigén bárig mindent találunk itt.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-17°C
-4°C
Holnap
-12°C
0°C
Holnapután
-14°C
-2°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 30 - 40 cm
Lift üzemben 4/19
Pálya üzemben3 km
Utolsó havazás 2022.12.02.
Részletes hójelentés
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.