Menü ≡

  Thollon les Mémises Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1000 - 2000 m
Szintkülönbség
1000 m
Sípályák hossza
48 km
Liftek száma
14
9
4
1
20 km
28 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1217 km, 12 óra 43 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 25.50 EUR    Gyerek napijegy: 20.40 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-2°C
8°C
-1°C
7°C
-3°C
5°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Thollon les Mémises - a közeli Bernex-hez hasonlóan - a Genfi-tó felett, Eviantól 12, Genftől 50 km-re festői környezetben lévő település a Dent d'Oche csúcsa alatt.
Az 1080 m-en fekvő völgyállomásból egy kabinos felvonó visz fel az 1600 m magasan lévő platóra, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Alpok hófedte csúcsaira, miközben a svájci Jura hegység sziluettje tükröződik a Genfi-tó kristálytiszta kék vizében. Nem véletlen, hogy ezt a helyet a Genfi-tó erkélyének hívják. Itt található a sí-óvoda és a hópark, és persze bárok és éttermek, melyek teraszairól lehet élvezni a csodás panorámát. A pályák tulajdonképpen innen indulnak felfelé, de megfelelő hóviszonyok esetén a Lanches nevű pályán vissza lehet csúszni a kabinos felvonó aljáig is. A terep legmagasabb pontja 1870 m-en van, ide egy húzós és egy ülős lifttel is fel lehet jutni. Innen piros vagy kék pályákon közvetlenül vissza lehet csúszni a platóra, de a Les Vieilles Cases nevű piros pályán egy nagyobb kört is lehet tenni. A sífutóknak 6 km-nyi sífutópálya áll rendelkezésre.
Síelés után érdemes megnézni a hangulatos templomot, ellátogatni a sajtkészítő kisüzembe (előzetes bejelentkezés szükséges), este pedig egy mozi áll a szórakozni vágyók rendelkezésére. Ugyancsak megér egy kirándulást a Genfi-tó partján fekvő forrásairól és gyógyfürdőiről híres Evian.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »