Románia
Veresvirág sípálya, Csomafalva
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 931 - 1129 m
Szintkülönbség 198 m
Sípályák hossza 2 km
Liftek száma 2
1 km
1 km
Húzólift
2
Budapest: 730 km, 8 óra 7 perc Útvonalterv
Régióbérlet: Skihargita
Értékelés:
3.8 (10)
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
Gyergyócsomafalva Székelyföld északi, a Gyergyói medence DNy-i részén, a Görgényi havasokat és Hargita hegységet összekötő Délhegy lábánál, a Maros két oldalán fekszik.
Csomafalva területén húzódik a Görgényi havasok déli szakasza, mely hegygerinc a Bucsin-tetőtől a Sikaszó-szorosig 1000 méter magas. A hegytömb felszínén változatos kráterek, szélein pedig lávafennsíkok figyelhetők meg.
Gyergyócsomafalván két sípálya található: a Snowpark és a Veresvirág. Tulajdonképpen két egymáshoz kapcsolódó, egymást kiegészítő sípályáról, illetve felvonóról van szó. Az alsó pálya és felvonó - amely a fekvési helyéről a Csata veszi pálya nevet kapta - 560 méter hosszú és ki van világítva (éjszakai sízésre is alkalmas).

Tengerszint felett 926-838 m magasan fekszik, szintkülönbség: 88 m, a lejtő 17 %-os. A felső pálya és felvonó - amelyet szintén a fekvési helyéről Veresvirág pályának is neveznek - 917 m hosszú, tengerszint felett 1129-931 m magasan fekszik, szintkülönbség: 198 m, a lejtő 22,96 %-os.

A festői környezetben a panziót és a sípályát még kiegészíti egy szintén megvilágított szánkópálya, egy halastó és a tavasz folyamán elkészülő minifoci- és teniszpálya. A megnyitó ünnepség alatt már az egyik vendég üzleti konferencia szervezésére foglalta le a vendéglőt. A felvonókat az Alpokban fekvő törpeállamban, Liechtensteinben vásárolták és kalandos úton került a síterepre.
Olvasd tovább
SZÁLLÁSOK
FOTÓK
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.