Menü ≡

  Gyergyócsomafalva - Veresvirág Románia

Síterep adatok
Magasság
931 - 1129 m
Szintkülönbség
198 m
Sípályák hossza
2 km
Liftek száma
2
2
1 km
1 km
Budapest: 659 km, 9 óra 17 perc Útvonalterv
Régióbérlet: Skihargita
A síterep bemutatása
Gyergyócsomafalva Székelyföld északi, a Gyergyói medence DNy-i részén, a Görgényi havasokat és Hargita hegységet összekötő Délhegy lábánál, a Maros két oldalán fekszik.
Csomafalva területén húzódik a Görgényi havasok déli szakasza, mely hegygerinc a Bucsin-tetőtől a Sikaszó-szorosig 1000 méter magas. A hegytömb felszínén változatos kráterek, szélein pedig lávafennsíkok figyelhetők meg.
Gyergyócsomafalván két sípálya található: a Snowpark és a Veresvirág. Tulajdonképpen két egymáshoz kapcsolódó, egymást kiegészítő sípályáról, illetve felvonóról van szó. Az alsó pálya és felvonó - amely a fekvési helyéről a Csata veszi pálya nevet kapta - 560 méter hosszú és ki van világítva (éjszakai sízésre is alkalmas).

Tengerszint felett 926-838 m magasan fekszik, szintkülönbség: 88 m, a lejtő 17 %-os. A felső pálya és felvonó - amelyet szintén a fekvési helyéről Veresvirág pályának is neveznek - 917 m hosszú, tengerszint felett 1129-931 m magasan fekszik, szintkülönbség: 198 m, a lejtő 22,96 %-os.

A festői környezetben a panziót és a sípályát még kiegészíti egy szintén megvilágított szánkópálya, egy halastó és a tavasz folyamán elkészülő minifoci- és teniszpálya. A megnyitó ünnepség alatt már az egyik vendég üzleti konferencia szervezésére foglalta le a vendéglőt. A felvonókat az Alpokban fekvő törpeállamban, Liechtensteinben vásárolták és kalandos úton került a síterepre.
Olvasd tovább
Szállások
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »