Dél-Korea
Yongpyong - Jongpjong
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 700 - 1438 m
Szintkülönbség 738 m
Sípályák hossza 24,2 km
Liftek száma 15
2,8 km
11,4 km
10 km
Ülőlift
14
Kiskabinos lift
1
Értékelés:
4 (1)
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Yongp Pyong (ejtsd: Jongpjong) síközpont a koreai sízés bölcsője és mekkája, ez volt az első hely, ahol a távol-keleti ország lakossága először állhatott sílécre, legalábbis saját hazájában. A közeli város, Pjongcsang rendezte a 2018-as téli olimpiai játékokat, így a 700 méter magasan fekvő síterepnek is kijutott a dicsőségből, az alpesi sí versenyeket rendezték itt, valamint Jeongseon Alpine Centre síterepén. Jelenleg Jongpjong Korea legnagyobb síterepe és itt kanyarog a legszélesebb sípálya az országban: 180 méter széles.

A síterep Szöultól 2 órányira található, átlagos hóvastagsága 250 cm, így meglehetősen hóbiztos környezetnek mutatkozik. A környék rengeteg téli sportolási lehetőséget biztosít, síelni például november közepétől április elejéig lehet! 1600 hektáros területén egy 45 lyukú golfpálya, 31 sípálya, 02:30-ig tartó esti sízés, színvonalas szállodák és egyéb szabadidős tevékenységek várják az ide látogatókat.

A Dragon Plaza nem csak az ország, hanem egész Ázsia legnagyobb síkomplexuma. Két évenként helyszíne a férfi alpesi sí VK egy-egy futamának.
Olvasd tovább
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.