Menü ≡

  Yongpyong - Jongpjong Dél-Korea

Síterep adatok
Magasság
700 - 1438 m
Szintkülönbség
738 m
Sípályák hossza
24,2 km
Liftek száma
15
14
1
2,8 km
11,4 km
10 km
A síterep bemutatása
A Yongp Pyong (ejtsd: Jongpjong) síközpont a koreai sízés bölcsője és mekkája, ez volt az első hely, ahol a távol-keleti ország lakossága először állhatott sílécre, legalábbis saját hazájában. A közeli város, Pjongcsang rendezte a 2018-as téli olimpiai játékokat, így a 700 méter magasan fekvő síterepnek is kijutott a dicsőségből, az alpesi sí versenyeket rendezték itt, valamint Jeongseon Alpine Centre síterepén. Jelenleg Jongpjong Korea legnagyobb síterepe és itt kanyarog a legszélesebb sípálya az országban: 180 méter széles.

A síterep Szöultól 2 órányira található, átlagos hóvastagsága 250 cm, így meglehetősen hóbiztos környezetnek mutatkozik. A környék rengeteg téli sportolási lehetőséget biztosít, síelni például november közepétől április elejéig lehet! 1600 hektáros területén egy 45 lyukú golfpálya, 31 sípálya, 02:30-ig tartó esti sízés, színvonalas szállodák és egyéb szabadidős tevékenységek várják az ide látogatókat.

A Dragon Plaza nem csak az ország, hanem egész Ázsia legnagyobb síkomplexuma. Két évenként helyszíne a férfi alpesi sí VK egy-egy futamának.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »