Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

kerek kiemelt beszámolói

2005.12.14. Síterep: Flachau - Wagrain, mások beszámolói
Szóval, megvolt öt csodálatos nap Flachau környékén.
Amit itt eddig olvastam minden igaz. Legmodernebb liftek (csak ülős), rendesen elkészített pályák. A wagraini oldal kicsit meredekebb, kb 4 kilométeres és 1000 méteres szintkülönbségű kiváló pályákkal. Érdemes kipróbálni a környező terepeket is, pl. az alpendorfi rész nagyon jó, kezdőknek pedig a legjobb a környéken.
Csatolok néhány képet kedvcsinálónak.
Griessenkareck.jpg Hermann-Maier-Weltcupstrecke.jpg Hermann-Maier-Weltcupstrecke02.jpg Starjet2-liftrol.jpg Spacejet3-melletti-palya.jpg Fennsik-a-huttebol.jpg Rote-8er-lift-felsoallomas.jpg Wagraini-oldal.jpg Flying-Mozart-lift-alatt.jpg Nyolcszemelyes-lift-aljahoz.jpg
h i r d e t é s
2005.12.14. Síterep: Zauchensee, mások beszámolói
A héten voltam Flachauban és egy napra elmentem Zauchensee-be is. Sajnos pont ezen a napon esett egész nap a hó, és a képek nem lettek így jók. Én egynapos terepnek ítélem, persze nem számítom bele, hogy síbusszal (Flachau, Altenmarkt) vagy traktorral húzott kisvonattal (Kleinarl) elmehetsz más terepekre is.
Free terepek bőven vannak, a TV-ben mutatott reklámban több volt a freeride mint a pályás síelés. Van egy Világkupa pálya, amely sokkal komolyabb mint ami Flachauban van.
Liftek modernek, a pályákat jól megcsinálják, a központban összefut három lift, innen minden kényelmesen elérhető.
zauchensee.jpg zauchensee2.jpg
2005.01.25. Síterep: Zdiar - Strednica, mások beszámolói
2005 októberében a Magas-Tátrában jártunk, és meglátogattuk a környék legszebb faluját Zdiart (kiejtése: Zsár) és sípályáit, ami már a pontosság kedvéért a Bélai Tátrához tartozik. Zdiar nagyon szép, télen-nyáron. Jobb, ha már az elején elárulom, hogy mindig is elfogult voltam ezzel a völgyben hat kilométer hosszan elnyúló faluval, amelyet kevéssé csúfít az előző rendszer "építészete" és szerencsére a közelmúlt katasztrófái is megkímélték. Közvetlen a főút melletti síterepe Strednica a csodás sziklák alatt terül el.

Mi magyarok régen nagyon szerettük ezt a pályát, a helyiek magyar pályának is nevezték. Egyrészt, mert igencsak szép tömeget alkottunk itt valaha, másrészt pedig a terep nehézsége is csak a hazai viszonyokon edződött honfitársainkat teszi próbára. Ebből is kiderül, hogy a síelés alapjait elsajátítani ideálisnak tűnik. Sőt, vegyük azt is figyelembe, hogy a falut beborító hideg levegő egész télen megtartja a lehullott havat, gyakran az áprilisi síelés is garantált. Erről egyébként saját szemünkkel is meggyőződhetünk a webkamerákról, a tavalyi szezonban jobbára csak üres pályákat lehetett látni, de ez javarészt a kissé drága bérletnek volt köszönhető.

A falu tetején lévő pályákat Strednicának hívják. Ez a legismertebb. Ha egyszer leesik a hó, az a jó kis hüsi miatt ott is marad. A pályát tavalyi szezon óta azok üzemeltetik, akik pl. Donovaly-t, vagy a Csorba tavi pályát. Így a bérletárak jócskán felmentek, de legalább hét közben soha sincs tömeg a pályákon, ezt a webkamerákon is láthatod.

A pályát szigorúan csak kezdőknek ajánlanám. Haladóbbaknak nagyon uncsi tud lenni az enyhe lejtőivel. Régebben a helyiek csak magyar pályának csúfolták a helyet, részben a sok magyar és a kisebb sítudást igénylő lejtői miatt. A faluban rengeteg panzió található és néhányan a hátsó udvart sípályává alakították át, normális korongos vagy csákányos felvonókkal. Némelyik pálya mind meredekségben és hosszúságban olyanra sikeredett, hogy egy jó ideig kihívást jelenthet bármelyik abszolút kezdőnek vagy gyerekcsapatnak. Népszerűek ezek a szálláshelyek, bármikor fel lehet rohanni a szobába, ha a csemete úgy kívánja.

A falu előtt van néhány kilométerrel a domb két oldalára épült Bachledova síterep. Itt már komolyabb pályákat találunk, van elég meredek is, és az infrastruktúra is fejlettebb. A domb két oldala elvileg össze van kötve, gyakorlatilag - ahogy a helyiek mondják - hóviszonyok kérdése. A közelben található a szlovák-lengyel határ másik oldalán a Zakopane vagy ellenkező irányban a haladóknak ajánlott Lomnici nyereg. A helyiek szinte teljesen az idegenforgalomból élnek, és várják a magyarokat télen is. Rengeteg új panzió épült, közülük számos Ausztriában is megállná a helyét.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 172 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.