Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

advocat86 kiemelt beszámolói
advocat86
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
Ausztria
Klippitztörl
2014.01.31.
Sziasztok!

Január 27-re terveztünk egynapos síelést a barátnőmmel, és végül Klippitztörl-re esett a választásunk. Reggel 5 óra előtt indultunk Budapestről, és egy pihenővel fél tíz után érkeztünk meg a síterephez. Az út végig tiszta volt, 90 %-ban autópálya, csak az utolsó 10-15 perc volt hegyi szerpentin, de az sem volt vészes. Szerencsére nem voltak sokan, így a P1 parkolóban meg tudtunk állni, közvetlenül a 2 üléses Hocheggerlift előtt. Sorban állás egész nap nem volt, a kétüléses liftnél különösen kevesen voltak, de a négyülésesnél is gyakorlatilag azonnal sorra került az ember. Eleinte a 2-es pályán csúsztunk, majd rájöttünk, hogy a 10-es pálya a kétülésestől indul, és azon keresztül át lehet csúszni a négyüléses lifthez. Mind a 9-es, mind a 10-es kellemes kis pálya, változatos domborzattal, egyszer kipróbáltuk a 11-est is, aminek a második fele nagyon enyhe lejtésű erdei út. Néhányszor a csákányoshoz is lecsúsztunk, itt már tényleg olyan kevesen voltak, hogy csak az egyik csákányos üzemelt. A 7-es pálya volt a kedvenc, széles, alig voltak rajta, semmi bucka, az 5-ös utolsó része viszont elég jeges volt, úgyhogy azt inkább hanyagoltuk.

Bár aznapra felhős időt mondtak, a nap nagy részében ragyogó napsütésben volt részünk, a kevés embernek köszönhetően pedig a pályák alig buckásodtak, a csákányosnál még délután is lehetett ratrak-nyomon csúszni. Szerintem a pálya kezdőknek is nyugodtan ajánlott, de a változatos domborzat miatt haladók sem unatkoznak rajta. Egy napra tökéletes síelés-élmény volt, megérte a szokásosnál egy picit többet utazni. A Hüttéket nem próbáltuk, zárásig csúsztunk megállás nélkül:-) Négy órakor visszacsúsztunk a parkolóba, öt körül indultunk vissza, és fél tíz felé itthon is voltunk.
P1080286.JPG
20140127-113643.jpg
P1080290.JPG
P1080288.JPG
P1080279.JPG
P1080276.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.