Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

spider kiemelt beszámolói

2010.02.13. Síterep: Kékestető, mások beszámolói
Az északin nem jártunk.
A déli:
Egy szem kő sincs a pályán, drága szereléssel is lehet menni. Ma voltunk, nagyon meg vagyok elégedve mindennel. Nem a felvonót használtuk, hanem végigcsúsztunk a Veronika rétig (1800m), és busszal percek alatt visszaértünk a tetőre. Sosem kellet 1-2 percnél tovább várni a leérkezéstől a busz indulásáig. A busz sokkal gyorsabb mint bármilyen ülős vagy kabinos felvonó amin eddig ültem. 20 perc volt egy teljes kör, és nem száguldoztunk lefelé. Tömeg a pályákon nem volt, sorbanállás nem volt, buckásodás, jegesedés, kikopás nem volt. Olyan sima volt, mint a billiárdasztal. Viszont a kezdőkre vigyázni kell, mennek keresztbe a pályán, de ez az ő pályájuk, joguk van hozzá. A pálya nehézségi foka a kéknél gyengébb, inkább zöld. Kifejezetten abszolút kezdőknek kitűnő. Ilyen jó kezdő pályát még Szlovákiában sem lehet találni. Még a Chopok északi "Turistická"-nál is jobb, igaz rövidebb, de még annyira sem meredek, és a végén sem kell botozni mint ott. Különösen ajánlom annak, aki most először próbálná ki a snowboardozást. Én jártam majdnem minden közelebbi pályán szlovákiában, és sok helyen Ausztriában is, sajnos ott kínlódtam végég az első snowboardos óráimat, de ha itt a kékesen tanultam volna meg az alapokat biztos fele annyi időbe telt volna. Viszont aki tud már snowboardozni az is talál magának a pályán kívül szuper kihívásokat a mély hóban, és nem kell félteni a deszkát, mi nem kaptunk egy karcot sem az erdőben.
Az előttem szólókkal ellentétben szerintem kifejezetten jól van megoldva a csákányos keresztezése, mert még az induló állomás előtt keresztezi a pályát, ahol még nem lógnak rajta, és magasan a fejünk felett van. Az előtte levő kanyar, amely kikerüli az induló állomást, az alacsony, hóból készült mandinerével meg kifejezetten élvezetes snowboard-al. KIcsit megtöri ez a kanyar a pálya amúgy egyenes vonalvezetését. A tányéros felvonó már nem jár, csak a csákányos és a buszok.
A kiszolgáló személyzet segítőkész, és udvarias. Pár kör után már nem kellett a bérletet előráncigálni, megismertek arcra mindenkit, és csak intettek.
A buszok kényelmesek, bár lehetne bennük kevesebb ülés, mint az osztrák síbuszokba, de hát ezeket hétköznap munkások szállítására használja a Volán. Szerintem ezért sem járnak hétköznap, mert máshol van feladatuk. Különben is ki ér rá hétköznap síelni, snowboardozni?
Az igaz, amit a múlt hétvégén tapasztalt valaki, hogy látszólag délután felé ritkult a járat. De csak látszólag, mert nem ment el a többi busz, hanem csak félreállt, mert az ebédelés miatt lecsökkent a síelők száma, majd délután hirtelen lezúdult a tömeg, és nem fértünk fel az első buszra. De ezt egyből észrevették az állandóan ott álló szervezők, és máris visszaállították a buszokat.
Az a jó ebben a buszos felvonóban, hogy sosincs tömeg, sorbanállás, mert mindig annyi buszt helyeznek üzembe, hogy ilyen ne forduljon elő. Míg hagyományos felvonónál ez nem lehetséges.
Mátraházára a Veronika rétről a lejutást ugyanezek a síbuszok biztosítják ha sok ember összegyűlik, ha nem akkor egy 7 személyes autóval viszik le az embert, ha szól. Mi szóltunk, több mint heten voltunk, megszervezték, és 3 perc múlva levittek minket az egyik busszal. De gyalog sem nagy a táv.

Kítűnően éreztük magunkat, megérte a 4500 Ft-ot, köszi Kékes!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »