Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

nb1 kiemelt beszámolói

2007.06.21. Síterep: Riksgränsen, mások beszámolói
Üdv.
Egy kis hűsítő élménybeszámoló a nagy magyar hőségben!
Néhány napot Svédországban, Riksgransenben nyaraltam, és csak az "íze" miatt kipróbáltam a Midnight Sun Skiing-et. Vagyis, hogy milyen éjfélkor tök világosban síelni, miközben tűz a nap. Nem rossz... Készítettem fotókat, hamarosan feltöltök néhányat.
Riksgransen egyébként az Északi-sarkkörtől kb 200 km-re van északra, május közepétől júli közepéig nem megy le a nap. A síszezon idén június 24-ig tart. Most kb 50-70 centi hó van a 900 méteres hegy tetején. Június elején volt pár napig 10-14 fok is a környéken, de szinte egész nyáron havazhat is.
h i r d e t é s
2007.03.13. Síterep: Mzaar, mások beszámolói
Na nézzük!
Csak Farayan síeltünk - minden, amit írtam a hóvastagságról, az offpiste lehetőségekről, a felvonókról, az Faraya-ra vonatkozik. Nem volt kedvünk átautózni máshová, olyan nagyon különleges élményre Farayához képest nem is számíthattunk volna - szerintem.

Gyakorlatilag mindent a skileben keresztül intéztem. A mindenbe a szállásfoglalás tartozik bele + a reptéri fuvar + kötöttem náluk biztosítást is.
A Merab Hotelben laktunk - egy kétágyas szoba reggelivel 80 USD, a reptéri fuvar oda-vissza 120 USD, a bérletárak ugyanazok a skileben, mint a helyszínen. Szerintem felesleges náluk foglalni, mert a helyszínen is meg lehet venni - persze azokra a napokra, am ikor igazán jó idő van, a felhős, havas napokon meg irány a tengerpart!!!


Valaki írta, hogy a skileb drágább, mint a helyszín - én ezt nem vettem észre sem a szállás, sem a bérlet esetén (talán a reptéri fuvaron nyertek kb 20 USD-t, így utólag sima taxival oda-vissza 100-ért meg lehetett volna oldani)
Egyébként csak jó tapasztalataim vannak a cégről.
Malévval mentünk (kb 70000/fő), ami elég szerencsétlen módon hajnali 3:30-ra ér Bejrútba, és kissé izgultam, hogy az éjszaka közepén ott lesz-e a skileb-es alkalmazott a reptéren. Ott volt, várt ránk. Szintén skileb sztori: januárban foglaltam le először az utat, aztán, amikor februárban a Hezbollah általános sztrájkot hirdetett az országban, és meghalt néhány ember a zavargásokban, akkor lemondtam - egy 40 USD-s kezelési költség kivételével azonnal visszautalták a befizetett összeget. Persze a zavargások után néhány nappal ismét lefoglaltam a szállást. Még volt hely :)))) A :))) jel annak szól, hogy rajtunk kívül egyetlen egy európai vendéggel sem találkoztunk... Kuvaiti, dubai, és szaúd-arábiai viszont volt egy pár.

Ami az apró problémát jelentette, hogy nem béreltünk autót. Igazából nem mertünk, mert fogalmunk sem volt, hogy milyen viszonyok várnak ránk Libanonban - ne felejtsétek tavaly nyáron háborúztak Izraellel, aztán választásokat tartottak az ősszel, de az ellenzéki Hezbollah azóta is folyamatosan tiltakozik az eredmény ellen Bejrútban, ráadásul februárban majdnem polgárháborús állapotok uralkodtak az országban, éjszakai kijárási tilalommal + lövöldözésekkel, katonákkal, áldozatokkal - szóval nem béreltünk, így utólag kár érte. napi 30 USD-ért is lehet egyébként bérelni, ami aprópénz ahhoz képest, hogy mi a 2,5 napos kirándulásunk alatt (1 nap Byblos, 1 nap Bejrút, 0,5 nap tenegerpart) elköltöttünk majdnem 300 USD-t. + Mivel nem volt autónk, ezért minden este fent vacsoráztunk a szállodánál, az 5*-os Intercontinentalban (ez tűnt olyan igazán bizalomgerjesztőnek, ill más nem is nagyon volt nyitva a kevés vendég miatt) és emiatt a kajára elég sok pénzt költöttünk. Akinek van autója, 5-10 kilométerre a szállodáktól szuper éttermeket találhat, persze sokkal olcsóbban, mint az 5*-os étterem. Ráadásul, ha autó van, akkor nem is muszáj a páylaszállást erőltetni - ezen is lehet spórolni.

Összegezve: úgy saccolom, hogy 220-240 ezer forint körül jött ki a túra fejenként, de ezt szerintem kicsit rutinosabban már 180-ból is meg lehet oldani, úgy, hogy a színvonal nem csökken.

Holnaptól hatalmas havazás várható egyébként a libanoni hegyekben. Jó nekik...
Hajrá Libanon!
2007.03.10. Síterep: Mzaar, mások beszámolói
Újra itthon! Kár...
Fantasztikus ország Libanon - tenger, hegyek, pálmafák, 1,5 méter hó. Az egy hét alatt végig az járt a fejünkben, hogy mennyi, de mennyi dologban Magyarország előtt járnak.
7 nap = 4,5 síelés (pontosabban telemark:)) + 2,5 kirándulás.

Síelés: 5* - nagy hó, semmi tömeg, öreg felvonók (de itt még ez sem bosszantó), tök jó kajáldák a pályán, HATALMAS offpiste lehetőség (4,5 nap alatt alig-alig csúsztunk kijelölt pályán)

Szállás: Hotel Merabban voltunk, ***-os pályaszállás, kissé tartottunk tőle, hogy nem éri el az európai *** szintet - de eléri.

Kirándulás: 2,5 nap - 1 Byblos, 0,5 tengerparti pálmafázás, 1 Bejrút - még a helyiek közül is többen azt mondták, hogy ne menjünk Bejrútba, végül bemerészkedtünk, és nem bántuk meg - sok katona volt ugyan az utcákon, de nem tűnt igazán ijesztőnek a város, sőt! Gyönyörű hely.

Európában sok helyen, és más földrészeken is síeltem már, de ez egyértelműen a dobogós "kirándulások" közé tartozik.

Hajrá Libanon!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »