Menü ≡

András67 kiemelt beszámolói

2015.02.12. Síterep: Avoriaz, mások beszámolói
Január 31-től, február 7-ig töltöttünk el hetet ezen a síterepen. Szombat kora hajnalban (fél kettő körül) indultunk, Ausztria, Németország, Svájc, Franciaország útvonalon. Az út viszonylag eseménymentes volt, néhány hóvihar és egy-két svájci dugót leszámítva. A síterep közelébe érve elkezdett szakadni a utolsó 12 kilométer hólánccal tettük meg. (Ezt a rendőrök ellenőrizték, anélkül senkit nem engedtek tovább.) Szállásunk Avoriaz 1800 településen volt, ami egy autómentes falu. A kocsikat a fedett parkolóban hagytuk ami utólag is jó döntésnek bizonyult, mert az egy hét alatt leesett hó mennyiség miatt a szabad pakolókban komoly nehézségek árán lehetett csak kiszabadítani az autókat. A parkolótól a szállásig ratrakokhoz hasonló járművekkel lehetett eljutni viszonylag megfizethető áron (15 Euró volt 7 főre). Szállásunk a Yucca apartman házban volt, 2 szoba + nappali, kicsit szűkös de tudtuk mi vár ránk (kicsit későn kezdtünk el szállást foglalni). A szálláson volt ingyen wifi, a folyosó vége a sípályára nyílt, igazi pályaszállás. A földszinti étteremben lehetett reggelente friss bagettet rendelni. A településen volt Sherpa és Carefour is.
Az idő nem túl volt hozzánk kegyes, rengeteg hó esett de ennek ellenére a pályák jól karbantartottak voltak. Felvonóknál sorállás csak a reggeli ill. esti csúcsnál volt néhány perc az induló állomásoknál.
A terep nagy, változatos mindenki megtalálhatja a neki tetsző pályákat, a zöldtől az extrém feketéig. Felváltva lehet síelni a Francia és a Svájci oldalon.
Eddigi síterepek közül ahol jártam ez idáig az egyik legjobban tetsző terep, mint a pályák miatt mind pedig a természeti szépsége miatt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »