Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

bzsoli kiemelt beszámolói
bzsoli
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
sziasztok

még új vagyok itt. tegnap (2008.12.27) mi is Aranyoson voltunk síelni. Mi helyi idő szerint dél körül értünk oda, ekkor a FOUR SEASONS (nagy narancssárga kúp épület) hotel előtt valahol tartott a sor, egy távozó autó helyére tudtunk beállni. A pálya innen 5-10 perc sétára volt (persze ez sífelszereléses 5-10 perc volt). A csapatból 2 személynek nem volt, vagy nem volt teljes a felszerelése, ezért béreltünk. Egy cipő és egy bot 10 lei volt estig, egy cipő+léc+bot pedig 20 lei (ez bérlős utca felfelé irányát tekintve bal oldaon volt kb 2/3 részen felfelé (egy bordó kombi parkol a kabin mellett a tulajé, tegnap egy hummer is ott állt, de az bizonyára másé). A srác németül tudott, mi így tudtunk értekezni. Ha legközelebb megyünk, biztos hozzá megyek újra, mert bevált, a cípő nagyon kényelmes volt a kedvesemnek.

Lei-t még Szalontán váltottunk a taxi állomásnál 10 ezerért 148 lei-t kaptunk (mondjuk 100 megmaradt).

Pálya koordináták (sípálya vonalában az úton):
46°30'53.16"N
22°40'29.83"E

Én tegnap síeltem újra 9 év kihagyás után, akkor sem voltam csak max kezdő-haladó szintű. Elsőre a kispályán csúsztunk le, majd a nagyon kétszer.

A kispálya felvonó ára 2 lei, a nagyé 5.

Én összeségében nagyon élveztem az egészet, bár számomra is gond volt a nagy tömeg, a tolakodás, az ordibálás, meg a sok szemét... de nekem még belül volt az ingerküszöbön, szóval nem húzott fel.

Haza felé, ottani idő szerint 17 óra körül indultunk. 16 és 17 óra körül vártunk össze a csapatot, ekkor láttuk, hogy a kocsi sor majd 50 percig meg sem mozdult kifelé menet. Fogalmam sincs miért állt be ennyire, talán a korábbi útszakaszon lévők fordulgattak és hajtottak ki az álló helyekről, és az feltartotta sor végét a völgyben.

A pálya, ahogy többen is írták már előtte, valóan jeges és kopasz volt néhol, főleg a felső 2/3 pontnál, ahol kicsit meredekebb. Nekem, az én tudásommal, ez még elfogadható volt (bár megjegyzem, én eddig többnyire a korábbi jeges pályák élményei miatt nem szorgalmaztam a sítúrákon való részvételt) de tény, hogy a pálya már kezdett lenullázódni.

A közlekedés szintén egy élmény volt, eddig kocsival még nem voltam ennyire mélyen bent Romániában (bár ez még csak 150 km). Az utak úgy ahogy járhatóak, de oda kell figyelni az úthibákra, az egyik legnagyobb szívásom még oda felé volt, valahol Szalonta után, ahol egy útátvágás nem volt még visszaaszfaltozva, ott kaptunk egy nagy ütést. Ettől eltekintve a két kezemen nem tudnám megszámolni, még mennyi komoly kátyút láttam és kerültem ki (egyiket másikat, csupán a véletlen folytán). Az út nekünk (Gyula) háztól házig 153km volt oda és vissza is majdnem 3 óra (hazafelé nagy köd volt, max 30-40 méter látással).

Ennyi az én beszámolóm, ajánlom másoknak is a helyet, de talán szerencsésebb nem szombaton, és nem ilyen ünnepi szombaton ellátogatni oda, akkor nincs ilyen tömeg és forgalom.

üdv: Zsolti
h i r d e t é s
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.