Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

hugi2 kiemelt beszámolói
hugi2
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2011.01.31.
Sziasztok!
A múlt héten jártunk Tauplitzban, nagy csapat, sok gyerek.
A hetet végül úgy értékeltük, hogy idő és pénz elment.
A hely gyerekekkel (pláne kezdőkkel) síelésre alkalmatlan. 20 éve síelünk, láttunk már jó néhány osztrák síterepet, de ez mintha nem is ugyanabban az országban lenne. A felvonók véletlen-szerűen sorakoznak a hegyen, az induló állomásra csak a hegy körbejárásával lehet visszasíelni, a kezdőknek alkalmas csákányos felvonót nem lehet sílécen megközelíteni, a csákányos felvonóknál "segítő" személyzet nincs, a pályák jó része emelkedik, hóesésben a pályákat nem kezelik (adott héten ez három napot jelentett).
A kabinos felvonó melletti pálya rutinos síelőknek tényleg jó. Tanulságként azért közzéteszem egy kalandunkat: A rossz idő miatt ezt a pályát választottuk három gyerekkel, a szállásunk Tauplitzban volt. 3 óra tájban elindultunk a hegy túlodala felé. A kabinos felvonó felső állomásánál nem lehetett megkülönböztetni a lenti és fenti fehéret, ezért a gyerekekkel nem indultunk el. Az alsó állomásra visszatérve szembesültünk azzal, hogy síbusz ugyan van, de nem megy el Tauplitzba. Így a síbusszal és egy menetrend szerinti helyközi járattal tudtunk a faluba visszajutni, 1/2 6-ra.
Zárszó: Tauplitz a listáról kihúzva.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.