Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

ági07 kiemelt beszámolói
ági07
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
13.-án érkeztünk haza Zillertal-ból. Amikor beértünk a Zeller völgybe kételkedtünk abban hogy ez a hét a sielés jegyében fog eltelni. Nem a fehér szin dominált! Tavaszias idöjárás, plusz fokok, olvadó hó, hétágra sütött a nap. A szállásunk meglepetésünkre egy 90 négyzetméteres apartman volt. (60 E/nap három személyre, olcsóbb ha többen vannak).

Elsö nap mivel Kaltenbachtól 3 km-re laktunk magától értetödö volt hogy Hochzillertallal kezdjük. Kellemes, jó preparált pályákat találtunk itt. Délelött 1-2 minuszfok, délutánra kezdett felmelegedni és persze a pályák minösége romlott, lekoptak, sok helyen jegesek voltak, a fekete pálya átváltozott olyan "csak élve leérjek" tipusuvá.

Második nap Spieljoch. Csodálatos hosszú pálya pont ahogy irtad Lord76. Porhó. Délelött alig lézengett pár sielö, hosszú szakaszokon csak a mienk volt a pálya. Micsoda luxus! Igazi élvezet volt. Érdekességképpen megemlitem hogy dél körül a tüzö napsütéstöl és a sieléstöl kimelegedve a pálya alján leültünk egy étterem kertjében kávézni és pihenni. A pincér magyarul vette fel a rendelést és pár perc után már közös ismerösökröl beszélgettünk. Kicsi a világ! Kiderült hogy több magyar pincér is dolgozik az étteremben. Szerintük kb 20 fok meleg volt délben lenn a völgyben.

Harmadik nap - Hintertux gleccser. Itt már zordabb volt az idö, fennt a csúcson minusz 11 fok.Csodálatos ugyanakkor félelmetes látványt nyújtott. Itt is jókat csúsztunk, a pályákon fagyott volt a hó

Negyedik nap közkivánatra Spieljohn megint. (a köz én voltam). Éjjel esett pár centis hó, ami a völgyben reggelre már olvadt. Ködös párás idö, alacsony felhök, nem füztünk nagy reményeket ehhez a naphoz. De milyen kellemes meglepetés ért mikor felértünk a felvonóval. Felhök fölött mindig kék az ég! Jót sieltünk megint. (A sihütte valóban eredeti hely Lord76).

Ötödik nap Zillertal aréna következett. Reggel a szokásos, olvadt a hó, nyirkos ködös idö, fenn gyönyörü kék ég, szikrázó napsütés, ugy mint az elöbbi napokon. A délelötti órákban jól sielhetö pályák délutánra vesztettek a minöségükböl. Nem minden pálya volt nyitva nyilvánvaló okokból.
Utolsó nap ismét Hintertux gleccser hogy "biztosra menjünk". Ùjabb pályákat fedeztünk fel, jó befejezés volt.

Összességében azt mondhatom hogy egy jó hetünk volt. A hét mottója: ”aki korán kel aranyat lel” lehetett volna, leforditva: aki a reggeli órákat kihasználta jól járt,délelött jobb minöségüek voltak a pályák. Azt hiszem mindenfajta hótipust kipróbáltunk az egy hét alatt. Elöször sieltem az alpokban, ugyan kevés volt a hó de a látvány igy is magával ragadott és Zillertal magasan túlszárnyalja az általam ismert svéd , norvég és szlovák sirégiókat.

Vannak képek amiket szeretnék feltenni de még nem jöttem rá hogy kell.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.